Leif GW Perssons teori om Wilma-fallet: ”Tyder ju på att kroppen har styckats”

I fredags bekräftade polisen att Wilma Andersson inte kommer att hittas vid liv.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson berättade i TV4:s ”Nyhetsmorgon” om vad som krävs för att få gärningsmannen fälld.

Polisen meddelande i fredags att de under torsdagskvällen hittat en kroppsdel som gör det omöjligt att hitta 17-åriga Wilma Andersson vid liv.

Wilmas pojkvän, en man i 20-årsåldern sitter häktad misstänkt för mord.

Leif GW Persson kommenterade händelseutvecklingen under söndagens Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

– Det här tyder ju på att kroppen har styckats och det stärker ju mordmisstanken ansenligt. Det är utomordentligt ovanligt att man styckar en kropp som inte har dött på grund av annans handaverkan. Och att den som styckar kroppen också är den som har haft ihjäl personen. Så nu sluter sig den rent juridiska biten kring den misstänkta, säger han.

Gw pratar också om hur viktigt det är för polisarbetet att de snart hittar kroppen, för att kunna ta reda på hur Wilma miste livet. Det är väldigt viktigt för att minska risken att låta en misstänkt gärningsman gå fri.

– Den springande punkten där det lett till frianden trots att det varit alldeles uppenbart att det har blivit mördade har varit de fall där man antingen inte har hittat kroppen, eller att man har hittat kroppen men att den då har varit i så dåligt skick så att det inte gått att fastställa en dödsorsak. Då brukar det leda till friande domar, säger Leif GW Persson i programmet.

Fortsatte sitt sökande under helgen

Polisen fortsatte med sitt sökande under hela helgen med hjälp av bland annat kustbevakningens dykenhet som söker i Bäverån och Byfjorden i Uddevalla.

Leif GW menar att det blir väldigt bekymmersamt om kroppen hittas i vatten.

– Det indikerar ju då att det man fortfarande saknar kan ha dumpats i vatten. Och det är maximalt olyckligt vill jag påstå. Sannolikheten för att strömmar tar bort kroppsdelar är ganska hög. Sen går vatten särdeles illa åt kroppsdelar och försvårar den kriminaltekniska och rättsmedicinska undersökningen, säger han.

Sponsrat innehåll

Andra läste även