Lista: Här är 9 vardagssaker vi gjort fel hela livet – nummer 8 måste alla läsa!

Här är 9 saker de flesta människor gör varje dag – men helt fel. Hade du koll på det här?

Vi gör tusentals olika saker varje dag – oftast utan att tänka på det. Det vore så klart jobbigt att behöva fokusera på varenda liten sak vi gör, så istället går det mesta på rutin.

Men om vi börjar studera vårt beteende lite närmare så finns det faktiskt en hel del saker som vi borde ändra på, för vår hälsa och välmående.

Den här listan är gjord med inspiration från sajten Brightside och tar upp 9 vardagliga saker de flesta människor gör helt fel. Hur många känner du igen dig i?

1. Snoozar på morgonen

Brightside

Visst, det är otroligt skönt att ligga och dra sig lite på morgonen. Men faktum är att varje gång vi vägrar att vakna direkt så påbörjas en ny sömncykel. När du konstant avbryter de nya sömncyklarna kommer det leda till trötthet och okoncentration som följer med dig resten av dagen!

Lösning? Du måste helt enkelt gå upp när klockan ringer, jobbigt va?

2. Mängden tandkräm

Brightside

Visste du att det faktiskt inte är nödvändigt att tänka hela tandborsten med tandkräm? Du behöver egentligen bara några få droppar för att tandkrämen ska kunna göra sitt jobb – att ta bort plack från tänderna.

3. Hänga toalettpapper

Brightside

Vi vet att den här frågan har tvistats om sen urminnes tider, men det finns faktiskt ett rätt svar. Forskare från University of Colorado förklarar att det är hälsomässigt bättre att hänga pappret som bilden ovan visar. Om du tar toalettpappret ”underifrån” så riskerar du att nudda väggen och kommer i kontakt med onödiga bakterier.

4. Handtorkning

Brightside

Det finns en chans att du hört det här förut, för fler och fler offentliga toaletter börjar faktiskt införa papper istället för lufttorkning. Då slipper du komma i kontakt med ett gäng otrevliga bakterier!

5. Sätta på plåster

Brightside

Som du ser på bilden ovanför så finns det ett enkelt sett att få plåster att sitta bra på fingret – klipp till det! Det kommer kännas mycket bekvämare.

6. Handlingskassar

Amazon

Undvik att använda en stor kasse du bär dina matvaror i. För att undvika ryggproblem vill vi fördela vikten jämnt över kroppen, vilket görs bäst med två kassar.

7. Varma bad

Pexels

Vem älskar inte ett varmt bad? Men som med det mesta i livet ska det göras med måtta. Det rekommenderas att ta varma bad på högst 20 minuter, annars riskerar du både mer jobb för hjärtat och en hy som åldras fortare.

8. Kaffe på morgonen

Unsplash

På morgonen jobbar vår kropp för full och börjar producera kortisol. Därför rekommenderar forskare att dricka kaffe efter 9.30, eller tre timmar efter att du har vaknat, så kortisolnivåerna har lagt sig. Kortisolhalten i blodet gör nämligen att koffeinet i kaffet får sämre effekt, vilket leder till att du behöver mer och mer kaffe på morgonen.

9. Tvätta händerna

Brightside

I dessa tider borde alla ha koll på hur man tvättar händerna, men det är alltid bra med en påminnelse. Var noga med att komma åt alla ställen på händerna med tvål och vatten, speciellt mellan fingrarna. Tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Källa: Brightside.

Hade du koll på alla de här sakerna? Dela gärna artikeln och tipsa vänner och familj!

Sponsrat innehåll

Andra läste även