Liv beställde mat från Max — när hon precis börjat äta inser personalen det stora misstaget: ”äckligt”

Annons

Liv var tillsammans med hennes familj och beställde mat på snabbmatskedjan Max. När de väl hade fått sin mat och börjat äta så kommer en ur personalen fram och berättar att de fått fel mat.

Det var då dom insåg det stora misstaget: Liv hade ätit kyckling — för första gången i hela hennes 35-åriga liv.

– Jag kommer att låta bli snabbmatskedjor ett tag framöver, säger hon till Expressen.

Det var i torsdags som det som inte får hända inträffade. Liv Södermark som är 35 år gammal åt kyckling för första gången i sitt liv — av misstag, till följd av personalens slarv.

Missödet skedde i torsdags kväll när de stannade till på hamburgerrestaurangen Max utanför Uddevalla. Familjen som var på väg från hemmet i Göteborg till fjällen för skidsemester.

Alla i familjen beställde in olika vegetariska maträtter och började äta. Liv försöker leva så vegansk som möjligt men hemma så äter familjen ägg och mjölk för barnens skull, berättar hon.

När de väl hade börjat äta kom en från personalen ut och berättade att de hade fått fel mat. Då hade Liv redan hunnit äta en bit kyckling — utan att veta om vad hon åt.

Annons

– Det var äckligt i stunden när jag insåg att jag hade ätit någon annans liv, det är kanske som för en icke-vegetarian att upptäcka att man ätit människokött, berättar hon för Expressen.

Annons

”Första gången jag åt kyckling”

Liv Södermark berättade att det var första gången hon åt kyckling. Efter den djupa besvikelsen kommer hon hädanefter undvika snabbmatskedjan.

– Även om vi fick nya vegetariska nuggets så hade jag ju bidragit till en ökad konsumtion av kyckling. Vi åt inte där på vägen hem och jag kommer att låta bli snabbmatskedjor ett tag framöver.

Annons

– Jag är vegetarian sedan födseln, jag har alltid undvikit kött. Jag vill inte stödja den här industrin, jag tycker att alla djur är individer och har rätt till att leva. Så det är ett etiskt ställningstagande men miljö och hälsa är också viktiga faktorer, säger hon till Expressen.

Det var samma dag som familjen åt på restaurangen som de hade lanserat sina nya vegetariska maträtter. Kampanjen går under namnet ”Det blir svårare att välja grönt”.

– Jag tycker att Max gör något bra när de försöker få in mer grönt på menyn. Först tyckte jag också att deras slogan var bra, jag antar att de menar att det ska finnas så mycket att välja på. Men nu blev det lite dubbeltydigt, säger Liv.

Personalen ska ha kredd för att de kom ut och sa till och inte bara lät det passera, säger Liv.

– Man kommer ju bli paranoid till slut om man ska behöva kontrollera allting.

Sponsrat innehåll

Andra läste även