Magda, 27, har bakat en fullskalig Tegnell-pepparkaka: ”Tog nio timmar”

Annons

27-åriga Magda bestämde sig för att göra en alldeles egen hyllning till allas vår favorit statsepidemiolog, Anders Tegnell.

Årets mest kända svensk är förmodligen Anders Tegnell, som hållit oss sällskap genom tv rutan under de senaste pressade månaderna.

Man kan lugnt säga att statsepidemiologen blivit folkkär, och han hyllas på alla håll och kanter. Men frågan är om inte Magda Odenstigs hyllning är den mest unika.

27-åringen har nämligen bakat en gigantisk pepparkaka av just Anders Tegnell, med tillhörande handsprit så klart.

View this post on Instagram

A post shared by P4 Jämtland Sveriges Radio (@p4jamtland)

Annons

– Det var en kollega, Malin Månsson, som kom på idén. Jag bakade del för del, för vi har en vanlig industriköksugn så en arm blev en del och benen är sex delar. Man fick bygga bit för bit och sedan pyssla ihop. Det var totalt tolv delar, sedan var det smågrejer som kragen och glas­ögonen som jag lade på efteråt. Jag har inte mätt honom nu, men när vi gjorde mallarna till den så räknade vi med att han var ungefär 1,85 meter. Vi visste inte exakt hur lång Tegnell är, vi ville ju ha honom i skala 1:1, säger Magda till Aftonbladet.

Tog nio timmar

Den gigantiska skapelsen har blivit uppmärksammad i medier runt om i landet, och Magda berättar att det tog sin tid att få mästerverket på plats.

Annons

– Jag tror att jag jobbade i nio timmar med att baka ut, rigga upp och sätta ihop alla delar, säger Magda till Aftonbladet.

En fantastiskt fin pepparkaka och imponerande arbete av Magda! Glöm nu inte att dela pepparkaks-Tegnell så fler får ta del av honom!

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även