Mamma delade sitt straff till sin dotter på Facebook: var straffet för hårt?

Annons

Vad tycker ni om straffet?

I Newfoundland betedde sig en 9-årig flicka, Hannah, i skolan och störde en vän. Mamman, Amanda Mitchell, la upp tre bilder på straffet hon gav sin dotter på Facebook. 

Enligt GlobalNews var inlägget tänkt för andra mammor i Mitchells miljö. Men kort efter att hon lagt upp bilderna hade de delats 59 600 gånger och kommenterats 98 000 gånger.

Bilderna visar dotterns rum, bara med sängen och ett lan på. Mamman beslagtog alla andra leksaker, möbler och kläder. Kläderna hon lämnade på sängen var också antimobbningskläder, med ett utskrivet meddelande om att inte reta andra. Denna outfit fick Hannah ha på sig till skolan varje dag i en vecka.

De flesta kommentarerna var positiva och stödde mammans sätt att hantera missförhållanden. Några av dem fick dock mamman att ompröva straffet och mildra det lite. Innan veckan var över berättade mamman att hennes dotter redan hade fått tillbaka några tillhörigheter, böcker, nattduksbord och nattlampa, att hon hade fyra olika antimobbningskläder att byta mellan och att Hannah visade stor ånger.

Annons

En annan del av meningen som mildrades var att mamman från början hade tänkt att dottern skulle upprepa fraser som ”Jag ska inte ljuga”, ”Jag är ansvarig för mina handlingar” 50 gånger. Detta reducerades till 25. Kanske lämpligare för en 9-åring?

En av de positiva kommentarerna löd: ”Bra… Det här är sättet att lära ett barn att deras handlingar får konsekvenser. Det är så de lär sig.” Till de negativa kommentarerna svarade mamman att hon hade försäkrat sig om att det inte fanns något bakomliggande hos dottern som gjort att hon misskött sig i skolan och att hon förklarat för henne varför hon gav ett sådant straff.

Annons

Mitchell är tvåbarnsmamma och har varit ensam med dem under större delen av deras uppväxt. Hon förklarar det extrema straffet med att hon inte vill att de ska växa upp, bryta mot lagen och hamna i riktigt fängelse.

Sponsrat innehåll

Andra läste även