Mamma kvävdes av sin smörgås – alla trodde att hon skämtade och hjälpte henne därför inte

När dom insåg att det inte var på skoj var det redan för sent.

Den 44-åriga mamman fick en hjärtattack och en omattande hjärnskada efter att en smörgåstugga hamnat fel i halsen. Det skriver The Mirror

Den tragiska händelsen ägde rum på en vinbar i den engelska staden Burslem. Tina Ferchal, också känd under namnet Martine Bailey, fick skjuts av sin syster Dominique Molt och hennes make. De körde tillsammans till vinbaren där tragedin inträffade. 

Systern berättar att stämningen var hög i bilen. När de kom fram till vinbaren, Dominique’s Wine Bar, gick Tina Ferchal upp för att förse sig från bufféen. När hon kom ner för trapporna igen la Dominique Moult märke till att något var annorlunda med systern. 

– Hon kom gående fram till baren där jag stod. Jag la armen runt henne och hon försökte berätta något för mig men det kom inga ord, säger systern till Mirror.

Dominique Moult trodde först att systern bara skämtade. Och när hon insåg att det inte var fallet var det redan för sent. 

– Hon såg mycket förvirrad ut men hon verkade inte rädd. Vi satte henne i en stol men hennes ansikte och armar föll ihop och vi förstod att hon fått en hjärtattack.

Ambulanspersonal tillkallades och de försökte få hennes luftrör att öppna sig igen. Men läkarna var tvungna att dra slutsatsen att kvävningen hade orsakat hjärtattacken, samt hjärnskador på grund av hjärnan fick för lite syre.

Den populära 44-åriga kvinnan konstaterades död på Royal Stoke University Hospital den 28 februari i år.

Rättsläkaren har fastslagit att dödsfallet beror på en hemsk olycka.

– Tina kvävdes av en smörgås, vilket påverkade hjärtat och ledde till en omfattande hjärnskada som hon avled av, säger rättsläkaren David James till The Mirror.

Vänner och familj beskriver Tina Ferchal som en kärleksfull och vacker kvinna, som levde livet fullt ut och som kommer bli djupt saknad. 

Hennes 25-årige son Daniel Bailey berättar att hans mamma var hans bästa vän och att förlusten har lämnat ett stort hål i hans hjärta.

Sponsrat innehåll

Andra läste även