Mamman hör läkaren skrika på BB – då tittar hon på tvillingarna och ser det ofattbara

Annons

Det här ser man inte varje dag!

När man väntar barn så är det en förväntansfull tid men samtidigt väldigt nervöst för en blivande förälder. Oavsett om man har barn sen tidigare så är en ny graviditet och förlossning lika speciell och nervöst som tidigare, och man oroar sig för olika komplikationer och händelser som kan ske i samband med en förlossning då det kan vara väldigt riskfyllt att föda barn.

Några som var väldigt nervösa och stressade inför födelsen av deras tvillingar är Sarah Thistlewaite och hennes man. Beskedet att dom skulle få tvillingar var ett väldigt glädjefyllt besked men trots glädjen kom också en känsla av oro och stress inför vad som komma skall.

När Sarah kommit in i 19 veckan i sin graviditet var det dags för ultraljud. Ultraljudet visade något väldigt sällsynt och både Sarah och läkarteamet fick en chock när dom såg detta.

Ultraljudet visade att hon väntade tvillingar, men det var inte vilket tvillingpar som helst utan monoamniotiska tvillingar, vilket är väldigt ovanligt att få sådant tvillingpar.

Det innebär att bebisarna är enäggstvillingar men att dom också delar på moderkakan och den inre fostersäcken.

Att man delar på både moderkaka och inre fostersäck innebär en väldigt stor risk vid förlossningen eftersom att tvillingarnas navelsträngar kan ta skada och kollar man statistik från ”Womans World” är chansen bara 50 procent att överleva.

Annons

På grund av detta och för att ta säkerheten först fick Sarah läggas in på sjukhus när det var 57 dagar kvar tills  hon skulle föda.

Den 14 februari 2014, på mors dag satte det igång och det var dags att föda. Hon var redo för förlossningen även fast hon visste att den kunde bli riskfylld så var hon redo att möta hennes två tvillingflickor.

Annons

Sarah fick genomgå kejsarsnitt och allt gick bra, enligt planerna. Tvillingarna föddes med 46 sekunders mellanrum. Men när dom tog ut flickorna var det en sak som chockerade hela operationssalen totalt.

Annons

Och tur var väl det att det fastnade på bild!

Bilden fångade upp när tvillingflickorna höll varandra i handen precis direkt efter dom föddes.

Tvillingarna som fick heta Jillian och Jenna hade ett väldigt speciellt band till varandra redan från första stund.

Denna förlossning inträffar bara 1 gång på 10 000 och är väldigt riskfylld. Därför gör detta att ögonblicket blir extra speciellt att flickorna håller varandra i handen när dom föds. Det är underbart att se! Läkarna kunde inte tro sina ögon.

”Det var det mest underbara jag sett. Mitt hjärta bara smälte av lycka. Till och med min man började gråta och jag tror ingen i rummet hade ett öga torrt!” sa Sarah till sajten People.

Idag har det gått fyra år och Jenna och Jillian har fortfarande det speciella bandet till varandra och det kommer alltid sitta i.

”Båda gillar samma mat, de leker med samma leksaker, de älskar att simma och leka utomhus. Vi har försökt att köpa två exemplar av allt, men det är fortfarande så att de dras till exakt samma saker.

Och dom älskar fortfarande att hålla varandra i handen!”

Sponsrat innehåll

Andra läste även