Mamman rasar mot flygbolaget – efter att 3-åringen blivit avkastad flyget

En tvåbarnsmamma, Caroline Scott, har uttryckt sin frustration över hur flygbolag behandlar familjer med barn som har särskilda behov.

Efter en incident på ett Southwest Airlines-flyg från Denver till Fort Lauderdale, där familjen blev avvisad på grund av sonens diagnos, kräver Caroline nu bättre förståelse och stöd för liknande familjer.

Caroline visste att munskydd var obligatoriskt under hela flygresan. Därför hade hennes treåriga son, Orion, fått träna på att bära munskyddet, trots att han lider av Sensory Processing Disorder (SPD). SPD innebär att han har svårt att ta in ny information och att vara stilla, vilket kan göra det extra utmanande att bära en mask.

“Att bära en mask kan bli en utmaning på grund av det. Men han har jobbat så hårt med oss och med sin terapeut, för att vara kapabel till att behålla sin mask på,” säger Caroline till Inside Edition.

Foto: Youtube

Läkarintyg Skapade Oro

När Caroline, hennes make och deras två söner steg ombord på flyget, hade Orion sitt munskydd på sig, precis som han övat.

För säkerhets skull hade Caroline med sig ett läkarintyg som bekräftade sonens diagnos, vilket hon visade för flygpersonalen när det var dags att spänna fast säkerhetsbältena.

“Kan du till 100 procent garantera att du kan behålla munskyddet på din son?” frågade en flygvärdinna, och Caroline svarade ja. Trots detta skapade läkarintyget oro hos personalen.

Tvingades Av Planet

Några minuter senare, innan avfärd, kom en flygvärdinna fram till Caroline igen och sa:

“Jag är ledsen men ni måste kliva av planet. Piloten känner sig inte bekväm med att din familj flyger med oss idag.”

Caroline förstod först ingenting eftersom sonen hade haft masken på som han skulle. Men pojkens diagnos och det fullsatta flygplanet gjorde personalen nervös. Familjen tvingades resa sig och lämna planet innan det kunde lyfta.

“Förnedrande,” säger mamman.

Foto: Youtube

En Kränkande Upplevelse

Familjen blev hänvisade till ett annat plan, som tog dem till deras destination. Caroline menar dock att hela händelsen var förödmjukande och kränkande då sonen följde reglerna men de ändå blev avvisade.

En annan familj råkade ut för en liknande händelse när de ombads lämna ett flyg eftersom deras son har autism, vilket gjorde personalen osäkra på hur det skulle påverka flygningen.

Hör Caroline och hennes familj berätta om händelsen i inslaget ovan.

Sponsrat innehåll

Andra läste även