Mamman skrev det bästa brevet till sin dotter om att bli gammal – det här borde alla läsa

De flesta föräldrar har nog upplevt det. En fas där ditt barn tror att han eller hon vet mer än du om det mesta. De vet mer än sina föräldrar om själva livet, om kärlek, ja, om allt.

För vissa människor är detta förmodligen inte bara en fas. De tillbringar hela sitt liv med att undergräva sina föräldrar. Men det kan vara lätt att glömma att våra föräldrar trots allt har långt mer livserfarenhet än vi själva. 

Hur dumma de än kan verka ibland, är det för de flesta deras föräldrar som har fostrat och lärt dem större delen av livet.

Mamman som skrev detta brev har några mycket bra poänger som kan vara värda att ta till sig.

”Min kära tjej,
den dagen du ser mig bli gammal ber jag dig att ha tålamod med mig, men framför allt, försök förstå vad jag går igenom. Om jag upprepar samma sak flera gånger, avbryt mig inte för att säga ”du sa exakt samma sak för en minut sedan”. Lyssna bara på mig, snälla. Försök komma ihåg den där gången när du var liten och jag läste samma historia för dig kväll efter kväll tills du somnade.

Bli inte arg på mig när jag inte vill bada. Skäm inte ut mig. Kommer du ihåg när du hade tusen ursäkter och jag var tvungen att springa efter dig för att få dig att bada? Du var en liten flicka då.

När du upptäcker att jag inte kan lära mig ny teknik, ge mig tid att lära mig det och ge mig inte det där utseendet. Kom ihåg kära du, jag hade stort tålamod med dig när du fick lära dig att äta ordentligt, klä dig själv, kamma håret och klara alla småsaker i vardagen själv. När det är dags och du ser att jag har blivit gammal, ha tålamod med mig och visa förståelse.

När jag hela tiden glömmer vad vi pratar om, ge mig tid att komma ihåg. Och om jag inte kan göra det, bli inte nervös, otålig eller arrogant. Vet bara i ditt hjärta att det viktigaste för mig är att bara vara med dig. Och när mina gamla trötta ben inte släpper mig lika fort som förut, ge mig din hand. Som jag gav dig min hand när du lärde dig gå.

När dessa dagar kommer, var inte ledsen. Var bara med mig. Och förstå mig. Så att jag får avsluta mitt liv med kärlek. Jag värdesätter tiden vi har tillsammans så mycket. Med ett stort leende och den enorma kärlek jag alltid har haft till dig vill jag bara säga: Jag älskar dig. Min kära dotter..”

Var inte detta fantastiskt?

Vi är skyldiga våra föräldrar allt, och när de blir lite äldre kan rollerna förändras, eftersom de kan behöva din hjälp. De har burit oss genom livet, och därför förtjänar de den kärlek och respekt som de har gett oss villkorslöst från barndomen. 

Sponsrat innehåll

Andra läste även