Mamman tatuerade sina barn – nu rasar nätet mot henne och hon riskerar fängelse

Annons

En svensk kvinna är åtalad för våld mot sina egna barn. Anledningen är att hon har tatuerat sina barn vid flera tillfällen.

De flesta känner någon som har låtit sig prydas med kroppskonst och har valt att tatuera in namnet på sina barn på kroppen. 

Det är inte speciellt ovanligt. Men vi har aldrig hört talas om någon som tatuerat barnen tidigare. Kvinnan som gjorde detta åtalas nu för våld.

Kvinnans två döttrar ska ha fått prickar tatuerade på fötterna. Aftonbladet skriver att den yngsta av tjejerna ska ha varit fem år när hennes mamma tatuerade prickarna på henne. 

Annons

Enligt tidningen har hennes son fått en dödskalle, en smiley och ett hjärta tatuerat på benet av sin mamma. Pojken var mellan tolv och tretton år när hans mamma tatuerade in honom för första gången.

Aftonbladet skriver att den åtalade kvinnan själv nekar till brott. I åklagarbeslutet finns också misstanke om att en man vid ett av tillfällena ska ha biträtt till med tatueringen. Det framgår inte om han är åtalad i målet, och hur han kan reagera på det.

Annons

– Jag har inte varit inblandad i något liknande fall, säger åklagare Linda Caneus, enligt tidningen.

Linda Caneus är åklagare i målet och säger att hon inte upplevt något liknande under sina 25 år som åklagare.

Det var när barnen själva berättade för några andra vuxna om tatueringarna som saken kom upp.

– Barnen berättade för några vänner till familjen, som då slog larm, säger hon.

Till tidningen säger hon att det är för tidigt att säga något om vilken straffmätning hon tänker sig.

– En förhandling måste hållas först. Men fängelse är en del av straffskalan och det är en allvarlig sak. Barn är trots allt försvarslösa och beroende av trygghet i sin hemmiljö, säger åklagaren.

Annons

Andra läste även