Mamman ville se skillnad på sina tvillingar – tatuerade 16 månader gammal son

En mamma berättar på sajten Reddit hur hon tatuerat sin 16 månader gamla barn – för att särskilja sina tvillingar.

Nyligen publicerade en 31-årig mamma ett kontroversiellt inlägg på sajten Reddit.

Där berättade hon om sin son, som behöver injiceras med medicin varje vecka till följd av en sjukdom. Sonen, Jack, har en tvillingbror, Adam, och eftersom de båda är väldigt små har familjen svårt att se skillnad på dem.

Vid ett tillfälle har en nära anhörig råkat ge fel son medicinsprutan – vilket resulterade i att han fick åka akut till sjukhus.

För att förhindra att det händer igen skriver mamman att hon låtit tatuera sin sjuke son Jack, efter en rekommendation från en läkare.

Tatuerad på örat

Tatueringen är väldigt liten, ungefär som en fräken, och sitter på örat. Men den har rört upp känslorna rejält på internet.

Det finns i dagsläget inget som garanterar sanningshalten i inlägget, men det har ändå fått 2 700 kommenterar. I tråden varvas geniförklaringar med anklagelser och påhopp.

I en intervju med Nyheter24 uttalar sig Rebecca Ryrberg, vice ordförande i yrkesorganisationen ”Sveriges registrerade tatuerare”. Hon menar att situationen är väldigt unik.

– Jag har aldrig hört att någon ens har tänkt tanken på så små barn, säger hon till Nyheter24. 

Inte olagligt

Ingreppet bryter dock inte mot lagen, enligt Ryrberg. Det finns en 18-års gräns för tatueringar, men den är inte lagstadgad.

Hon tycker inte det är okej att tatuera små barn, men lilla Jack kommer i alla fall inte få några men från ingreppet.

– Deras hud läker precis som våran, kanske bättre till och med. Det är nog mer en moralisk fråga, tänker jag, säger Ryrberg till Nyheter24. 

Kommer inte försvinna

I det ursprungliga inlägget hävdar mamman att den lilla tatuerade pricken kommer försvinna om några år, men det är Ryrberg inte lika övertygad om:

– Antingen försvinner den under läkningen eller inom de närmaste veckorna, eller så sitter den där. Sen kan den såklart blekas eller åldras, men en tatuering försvinner inte efter några år, säger hon till Nyheter24. 

Vad tycker ni om mammans beslut? Kommentera era åsikter!

Sponsrat innehåll

Andra läste även