Mammans egna ord: Därför isolerades min son från samhället

Mamman till sonen som varit isolerad i 28 år, berättar i en intervju med Expressen varför det blivit så.

”Jag och min son behöver hjälp”, säger hon.

I måndags kom nyheten om att en 41-årig man har varit isolerad i 28 år. Hans 70-åriga mamma greps av polisen efter att en släkting hittat mannen i lägenheten. Mamman anhölls misstänkt för olaga frihetsberövande och grovt vållande av kroppsskada.

Kvinnan släpptes på fri fot under gårdagen då misstankarna mot henne försvagats.

Mamman berättar nu i en intervju i Expressen varför hennes son varit isolerad i nästan 30 år. Hon berättar om ett liv fullt av våld och misär.

– Vi behöver hjälp, det har både jag och min son behövt länge, säger hon.

Mamman berättar att hon misshandlades grovt av sin förra make, framför barnens ögon när de var små. Historien stämmer överens med Expressens intervju med den 41-åriga mannens syster, som hittade honom under måndagen.

Den 70-åriga mamman säger att hon behöver hjälp för att få ordning i sitt liv och att kommunen ska besöka henne under eftermiddagen. Hon berättar även att hon saknar sin son, som hon inte har haft kontakt med sedan hon greps.

– Jag vet inte om jag någonsin får träffa honom igen, säger kvinnan.

Den 70-åriga kvinnan berättar att det våldsamma förflutna har brutit ned henne psykiskt och att hon är medveten om att hon behöver hjälp. Hon förklarar för Expressen att hon inte hindrat sonen från att lämna lägenheten.

Enligt mamman slutade han gå till skolan i sjunde klass på grund av hans psykiska problem, som även är anledningen till att han bott kvar hemma.

Mamman hoppas på att hon och sonen kan fortsätta sitt liv i lägenheten få det är hennes enda trygghet, skriver Expressen.

Sponsrat innehåll

Andra läste även