Mannen fick sparken efter att ha vägrat döda björnungar – nu får han sin sköna revansch

För fem år sedan skapade den här mannen rubriker efter att ha kört två björnungar till veterinären istället för att döda dem. Nu får han sin upprättelse.

Den här sorgliga historian har sin början 2015, då Bryce Casavant beordrades att döda en kvinnlig svartbjörn som gnuggade i en frys nära ett bostadsläger och hennes ungar.

På den tiden var Bryce ansvarig för att bevara vildmarken i British Columbia, Kanada, och hans beslut att inte döda ungarna väckte stor uppståndelse. Han ignorerade beställningen och körde djuren till en veterinär, skriver The Animal Club.

Facebook

Efter sitt beslut att rädda ungarna så avbröts hans tjänster utan betalning, och han fick senare sparken för att ha brutit mot sina instruktioner. Hans order var att döda ungarna för att ”de var vana att se människor som mat”.

Ungarna hölls på ett North Island Wildlife Recovery Association återhämtningscenter i Errington innan de till slut fick släppas ut i naturen. Djurskyddschefen Robin Campbell anser att Bryce tog rätt beslut:

 – Björnmamman var ett problem, men hennes ungar utgjorde ingen fara.

Facebook

Vid tidpunkten fick fallet stor uppmärksamhet och flera kampanjer anordnades online för att ge Bryce Casavant stöd, som till slut valde att väcka åtal mot sin före detta arbetsgivare.

Medan han väntade på beslutet så arbetade Bryce vid skogsavdelningen och ställde även upp i lokalvalet 2017 som en kandidat. En av hans hjärtefrågor var att få stopp på troféjakten.

Historian fick ett gott slut för Bryce som till slut efter flera års väntan fick ett beslut. Hovrätten dömde till hans fördel och domstolen uppgav att han hade rätt att vägra döda ungarna. En lättad Bryce berättar för The Guardian:

 – Jag känner att de mörka molnen som har hängt över min familj i flera år äntligen börjar försvinna. 

En stor seger för Bryce som fick upprättelse efter de tuffa åren!

Sponsrat innehåll

Andra läste även