Mannen försökte kidnappa 10-åringen: hennes reaktion hyllas världen över

Mannen körde upp till sidan av lekplatsen där 10-åriga Madison lekte med en kompis. ”Din bror har varit med om en allvarlig olycka och jag ska hämta dig”, sa han. Madisons svar kan ha räddat hennes liv.

Mannen körde en vit SUV och stannade precis bredvid Madison.

”Han gömde sitt ansikte med handen och han sa att min bror hade varit med om en allvarlig olycka och att han skulle hämta mig”, säger Madison till ABC News.

Madisons svar på mannen rätade förmodligen hennes liv.

Frågade efter lösenordet

”Då kom jag på lösenordet”, säger Madison.

”Jag frågade honom vad lösenordet var och han visste inte vad det var, så jag sprang. Jag sprang direkt hem och berättade för min mormor vad som hade hänt”, fortsätter hon.

Det var Madisons mamma, Brenda, som hade skapat ett familjelösenord. Just för att barnen skulle använda det i sådana situationer. De hade bestämt lösenordet precis innan händelsen och Brenda är väldigt glad att de hade ordning på det innan mannen i suven stannade och försökte ta hennes dotter.

När Madison kom hem ringde hon och hennes mormor polisen. Det visade sig att flera personer hade ringt in och anmält en misstänkt vit suv som kört runt på lekplatserna i området.

Så här i efterhand har både Madison och hennes mamma funderat mycket på det som hände. Och även om de är glada att det gick bra den här gången har de fått en smäll.

”Jag är rädd för om jag hade satt mig i bilen har jag ingen aning om vad han skulle ha gjort mot mig”, säger Madison.

Nu prisas Madison och hennes mamma för sitt geniala lösenordssystem. Och både polisen och journalister världen över uppmuntrar barnfamiljer att göra detsamma.

Här kan du se intervjun med Madison och hennes mamma.

Sponsrat innehåll

Andra läste även