Mannen går ut i ladan och hör konstiga ljud: när han tittar in får han en enorm chock

Annons

”Det var en på en miljon”, säger Jerry.


Jerry Smothers driver tillsammans med sin fru Teresa Smothers en gård i Boyle County i Kentucky, USA. Men de har också en annan familjemedlem, mulan Peanut, som har bott hos dem i 17 år.

En mula är en korsning mellan en häst och en åsna. För ett år sedan började Peanut en dag bete sig konstigt och Jerry och Teresa blev omedelbart oroliga.

Strax efter fick de ett samtal från grannen Sam Beck, som hittade Peanut i sin lada. Som sådan var det inte förvånande att hitta Peanut i ladan, men det som låg bredvid henne kom som en stor överraskning för grannen.

Annons

För det låg ett litet föl bredvid Peanut, och Jerry Smothers förklarar att han blev förvånad och chockad.

Anledningen till Jerrys chock är att mulor inte kan få föl. De är sterila. Hybrider mellan hästar och åsnor kallas infertil avkomma, eftersom de inte kan fortplanta sig.

Annons

Jerry var svår att övertyga via telefon, och trodde det först när han såg fölet med sina egna ögon.

Lyckades rädda fölets liv

Tyvärr fick fölet en tuff start på livet eftersom Peanut inte kunde ge tillräckligt med mjölk. Detta påverkade fölets lever och njurar. Men paret Smothers var envisa och insåg snabbt att fölet behövde föras till djursjukhuset omedelbart.

Med hjälp av en veterinär lyckades de som tur var rädda det lilla fölets liv, och det återförenades snart med sin mamma.

Ovan kan du se en nyhetssändning om händelsen.

Annons

Andra läste även