Mannen hittar sin mormors 100 år gamla bröllopstårta – inuti döljer sig en hemlighet från 1905

Annons

En man från Washington i USA fick oväntad överraskning när han städade i garaget.

Ronald Warninger, öppnade en hattask och där hittar han bröllopstårtan till farföräldrarnas bröllop 1915. Även om den är stenhård och tydligen ganska spröd framstår det 100 år gamla bakverket som helt intakt.

Kakan låg väl skyddad i hattlådan, men den var förstenad och ihålig.
Warningers far var den sista som hade hattlådan. Ronald Warninger gissar att hans pappa, som dog 2011, tog fram kakan ur frysen någon gång på 1990-talet.

Och i hattlådan hittade de en liten lapp med en hälsning till mormor Inez, från en vän, tio år innan deras bröllopsdag.

Annons

”Kom ihåg mig när du är långt borta och bara halvvaken. Kom ihåg mig på din bröllopsdag och skicka mig en bit av din tårta.
Din vän för alltid Nellie Anderson”

Nu är tårtan oätlig och hård som porslin, men tårtan är en minnessak för familjen – en som hans 36-åriga dotter planerar att ta över en dag. Ronald är helt fascinerad över att tårtan har hållit i alla år. Den har överlevt två världskrig.

Framför allt tyckte Ronald och hans syster att det var nästan kusligt att de hittade det nästan samma dag som deras farföräldrars 100-åriga bröllopsdag.

”Jag är bara så glad att den kom ut igen efter alla dessa år. Jag har alltid känt mig lite ansvarig för det. Det är bara toppen av ett isberg, men hur många kan säga att de fortfarande har det efter så många år? Det är som en tidsmaskin. Jag hoppas att det kan gå i arv till ett av mina barn och kanske kan det stanna i hundra år till, säger Ronald Warninger.

Nu går bröllopstårtstopparen tillbaka till frysen.

Se videon och hör hela historien här.

Annons

Andra läste även