Mannen låter en jättespindel leva i sitt hus: du kan aldrig gissa anledningen

Annons

För många av oss som bor i Sverige är möjligheten att hitta en spindel i vårt hem en skrämmande tanke, hur stor eller liten den än må vara.

I Australien är det dock lite annorlunda, där inte bara spindlarna är mycket större, de är också mycket mer benägna att snoka runt ditt hem.

Men även om läskiga kryp är vanligare i Australien än här i Sverige, betyder det inte nödvändigtvis att de är mer tolererade.

Tja, förutom en kille, Jake Gray, som mer än gärna lät en gigantisk jägarespindel bo i sitt hem i över ett år, och han döpte henne till och med kärleksfullt till Charlotte.

Annons

I en berättelse som verkligen är det som mardrömmar är gjorda av, avslöjade Aussie Jake att han istället för att kasta ut den giftiga spindeln har ”sett henne växa” under det senaste året.

Annons

Genom att gå till en australisk spindelsida på Facebook förklarade han att han trodde att Charlotte skulle bli den perfekta ”rumskamraten” och att han hoppas ”hon kommer att växa lite mer” medan hon fortsätter att leva med honom.

Medan de flesta av oss omöjligt kan föreställa oss varför någon skulle vara glad att dela tak med en gigantisk spindel, sa Jake till IFL Science att just dessa spindeldjur alltid har tolererats i hans hem ”på grund av deras aptit på kackerlackor”.

Familjen lever med spindeln

”Och vi använder inte giftiga döda alla kemikalier för skadedjur,” tillade han.

Jake och hans familj bestämde sig för att döpa spindeln till Charlotte i ett försök att hjälpa deras barn Jack och Bella komma överens med att hon bor i deras hem.

På tal 2020 förklarade tvåbarnspappan: ”Vi såg Charlotte för första gången för 12 månader sedan och hon var större än vanligt och under året skulle hon dyka upp. Att se henne äta en asiatisk husgecko var en höjdpunkt.”

Hur hemskt det än låter, visar det sig att huntsman-spindlar faktiskt inte är så farliga som man kan tro.

Även om de producerar gift är det extremt osannolikt att de någonsin kommer att använda det på några människor.

Annons

Andra läste även