Måns Zelmerlöw vill ta över Allsången

Genom åren har många haft den stora äran att vara ledare för ”Allsång på Skansen” från Sollidenscenen.

Många tänker nog först på Lasse Berghagen, men sedan han slutade år 2003 har flera andra tagit rollen, inklusive Anders Lundin, Måns Zelmerlöw, Petra Marklund, Sanna Nielsen och senast Pernilla Wahlgren.

Pernilla är inne på sin andra säsong som allsångsledare och gör ett utmärkt jobb. Frågan är dock hur länge hon planerar att stanna kvar.

– Nej men det känns väl som att man fortsätter så länge folk vill ha en och tycker att man gör ett bra jobb. Så jag är ju så rutinmänniska, säger hon till Svensk Damtidning.

Foto: SVT

Pernilla betonade sin kärlek till rutiner och förklarade att hon är nöjd med att fortsätta så länge hon känner sig uppskattad.

– Och jag vill liksom inte byta ut det mot något annat för jag älskar rutiner. Så jag kan bli kvar här tills jag är 102 om Gud vill. Nej, om publiken vill, de vill nog inte ha kvar mig så länge, säger Pernilla med ett skratt.

Måns vill ha tillbaka jobbet

En tidigare allsångsledare som själv valde att lämna posten är ”Eurovision Song Contest”-vinnaren Måns Zelmerlöw, 38.

Han ledde programmet under tre somrar från 2011 till 2013 innan han ville prova något nytt. När han fick frågan var han bara 24 år gammal.

Foto: TV4

Förra året berättade han för Aftonbladet, efter att ha gästspelat hos Pernilla under programmet, att han gärna skulle återvända som allsångsledare i framtiden.

– Nu tycker jag att Pernilla gör ett fantastiskt bra jobb och jag tror att om hon vill så kommer hon kunna fortsätta många år, men absolut. Om hon kör en 10-15 år så är jag absolut sugen på att kliva på igen, sa han.

Måns har ingen brådska. Han är fortfarande ung och hoppas på en lång karriär, så det kanske är klokt att vänta några år innan ett eventuellt återinträde.

– Ja men någon gång tänker jag, jag var ju bara 24 när jag tog över här och det var lite tidigt i karriären, så jag har tänkt att någon gång skulle det vara kul att komma tillbaka, sa han.

Det skulle verkligen vara spännande och roligt att se Måns återvända som allsångsledare. Det tror jag att många håller med om.

Saknar du Måns i ”Allsång på Skansen”? Eller finns det någon annan före detta allsångsledare du hellre skulle se komma tillbaka?

Sponsrat innehåll

Andra läste även