Marie Fredriksson är död – blev 61 år gammal

Annons

En av vår tids mest folkkära artister är avliden. Marie Fredriksson blev 61 år gammal. Hon dog under måndagsmorgonen den 9 december i sviterna av sin hjärntumör.

– Vilken fantastisk dröm vi fick dela, säger Roxettekollegan Per Gessle.

Marie Fredriksson dog i går morse, skriver hennes management Dimberg Jernberg i ett pressmeddelande.

– Tiden går så fort så fort. Det känns som alldeles nyss när Marie och jag satt i min lilla lägenhet i Halmstad och delade drömmar. Och vilken fantastisk dröm vi fick dela, säger Per Gessle i ett uttalande om Marie Fredriksson.

Foto: Instagram

Han fortsätter:

Annons

– Tack Marie, tack för ALLT. Du var en helt unik musikant, en sångerska på en nivå vi knappast kommer att få uppleva igen. Du målade mina svartvita sånger med de vackraste färger. Du var en helt underbar vän i över fyrtio år. Jag är stolt, hedrad och lycklig över att fått dela så mycket av din tid, din talang, din värme, generositet och humor. All min kärlek till dig och din familj. Things will never be the same, säger han i pressmeddelandet.

2002 drabbades Marie av en hjärntumör men tillfrisknade 2009. Roxette gjorde flera turnévarv runt jorden mellan 2010 och 2016. 2013 gjorde Marie ett nytt soloprojekt med albumet och turnén ”Nu”.

Annons

År 2016 gjorde sviterna av sjukdomen att läkarna avrådde henne från vidare scenframträdanden. Marie blev 61 år gammal, hon efterlämnar maken Mikael Bolyos och barnen Josefin och Oscar.

Sponsrat innehåll

Andra läste även