Marie Mandelman talar ut om sin hälsa – tvingad till stor operation

Det var 2017 när succéprogrammet ”Mandelmanns gård” först dök upp på våra skärmar. Tittarna fick följa det då ganska okända paret Gustav, 59, och Marie Mandelmann, 60, på deras gård Djupadal i Österlen, Skåne.

Serien visade hur årstiderna förändrades och hur det var att sköta en gård full av djur och diverse odlingar.

Programmet har sänts i totalt sju säsonger, med den senaste sändningen 2023. Men i år blir det ingen ny säsong, eftersom produktionen tar ett friår.

Detta beror till stor del på att en av huvudpersonerna, Marie, har haft hälsoproblem under en längre tid.

Foto: Wikipedia

”Tacksam att vi fick ett friår”

I en intervju med Ystads Allehanda den 20 december förra året berättade Marie att hon nyligen hade genomgått en operation och inte var i form för att spela in nya avsnitt vid den tidpunkten.

Men, både Marie och Gustav kommer tillbaka nästa år. ”Mandelmanns gård” gör nämligen comeback 2025 och inspelningarna har redan börjat.

– Jag är så tacksam att vi fick ett friår och så otroligt glad att vi får komma tillbaka. Vi har ju känslan av att folk kan ha tröttnat på oss. Vi känner ibland att vi tröttnat på oss själva, sa hon till Ystads Allehanda i december.

Foto: TV4

Marie om tiden efter operationen

Marie har nyligen pratat om sin operation i Kristin Kaspersens podcast ”Nyfiken på”. Hon delade med sig av den svåra tiden efter ingreppet.

– Det var SÅ jobbigt. Jag fick massa komplikationer som gjorde att jag inte kunde komma igång, och jag skulle hålla mig still. Jag kände att jag liksom inte mådde bra, säger hon.

Nu mår hon bättre och kroppen börjar kännas stark igen. Marie beskriver det själv som en ”nystart” nu när inspelningarna tar fart igen.

– Vi börjar sätta oss ner med redaktionen och blickar tillbaka. Varför gör vi det här programmet, vad vill vi förmedla? Det är nyttigt och bra att ta friår ibland. Det är jättebra att tänka efter på vad man vill, säger hon.

Vi är glada att du mår bättre nu, Marie. Hoppas att sommaren blir behaglig och att du och Gustav har det fint på er gård.

Sponsrat innehåll

Andra läste även