Markoolios bror öppnar upp om uppväxten: ”inte den bästa”

Halvbrodern Mikko avslöjar hur viktig Marko varit i hans liv.

I ett avsnitt av ”Marko och Irma” återvänder halvbröderna till sina barndomskvarter i Orminge och delar minnen från sin uppväxt.

Marko ”Markoolio” Lehtosalo, som är nio år äldre än sin lillebror Mikko, spelade en avgörande roll i Mikko’s liv när det var som svårast.

Trots att de har olika pappor delar de samma mamma, Irma Lehtosalo, som är 68 år gammal.

– Han var jävligt överbeskyddande och jävlades väldigt mycket, säger Mikko.

Mikko berättar att Marko hade en stor påverkan på honom under deras barndom. När Mikko var elva år gammal gick hans pappa bort, vilket blev en betydande händelse i hans liv.

– Det var han som var ens egna fadersgestalt när man var liten. Man var tvungen att vara lite tuffare och klara sig själv. För min pappa var ju kanske inte den bästa i hela världen men han hade fina stunder som jag minns med honom. Jättemånga fina stunder, säger han.

Mikko delar att han ofta kände sig rädd när han var hemma som liten. Irma Lehtosalo har tidigare avslöjat att det var mycket alkohol som konsumerades i hemmet när barnen var små.

– Det är just när spriten kom in som allt pajade. Absolut har man sett väldigt mycket fysiskt våld och blivit drabbad själv utav det. Det var att man var rädd och hade en klump i magen inför helgerna också för att man visste att det skulle drickas, berättar Mikko.

Sponsrat innehåll

Andra läste även