Matilda har gift sig med sin bror: ”min mamma rådde mig att göra det”

Annons

Matilda valde att följa sin mammas råd och sa att hon skulle följa sitt hjärta när hon avslöjade att hon ville gifta sig med sin styvbror.

Matilda Eriksson har avslöjat att hennes mammas råd ledde till att hon ”följde sitt hjärta” för att gifta sig med sin styvbror Samuli, även om hon till en början försökte bekämpa sina känslor av rädsla för att förhållandet kunde vara olagligt.

23-åriga Matilda och 27-åriga Samuli förlovade sig i oktober förra året, efter att ha blivit djupt förälskade på kort tid. I juli i år vigdes de nära Helsingfors i Finland.

Men romansen förverkligades först när de övervann det faktum att deras vänkrets tog avstånd från den såväl som sina egna ”förvirrade känslor”.

Annons

Till en början påverkades Matilda av att hennes vänner dömde henne, och hon började tvivla på relationer. Men så hjälpte hennes mamma henne att ”få ihop tankarna”.

”Hon sa åt mig att göra det jag kände var mest rätt i det ögonblicket, lägga allt annat åt sidan och följa mitt hjärta, och det fick mig att gifta mig med Samuli”, sa hon enligt The Sun.

”Vi har båda varit i några långa relationer tidigare, men aldrig känt så här med någon.”

Medlemmarna i den ovanliga och blandade familjen fotograferades vid utomhusceremonin, som hölls tre år efter att de också deltog i bröllopet för brudens mamma och brudgummens pappa 2019.

Paret träffades första gången 2018 på Matildas mammas 50-årsfest. Deras föräldrar var ”väldigt glada för oss från början”, förklarade Matilda.

”Jag tror att Samulis pappa till och med hoppades att något sådant här skulle hända”, stod det.

Annons

De började som vänner med ”bra kemi”, men inget mer – tills en gnista tändes i våras.

”Varje gång hade vi bra samtal och kände kopplingen. 2021 började vi umgås regelbundet, men först som vänner eller styvsyskon”, säger hon till norska Dagbladet.

Hon sa att de hade en ”typ av magnetisk attraktion” och det slutade med att de träffades på helgen när de var ute med vänner.

En dag bestämde sig Samuli för att prova en kyss och ”jag svarade genast med passion”, sa hon till Yahoo Australia.

”Första gången något romantiskt hände mellan oss bestämde vi oss för att det aldrig kunde hända igen. Vi var för rädda för att förlora vår vänskap”, sa hon.

Men en vecka senare hände det igen, och de kunde helt enkelt inte förneka de känslor och tillgivenhet de hade för varandra.

”Vi började dejta i maj 2021 och flyttade in direkt. För att vara helt ärlig kändes det väldigt konstigt och fel till en början”, sa Matilda.

”Jag tänkte på att han fortfarande var min styvbror och jag tänkte också på andras åsikter. En del av våra vänner var lite tveksamma och dömande till en början. Jag tror att det var på grund av förvirringen att någon som jag hade kallat styvbror, nu ska heta min pojkvän.”

Matilda och Samuli har dokumenterat sin ovanliga kärlekshistoria i en serie TikTok-videor – och det är där de har fått de mest hatiska kommentarerna, sa hon till Yahoo.

I en video avslöjar hon att människor har lämnat elaka kommentarer som att de borde ”gå i fängelse” eller att de ”helst skulle dö”.

Men många andra hyllade det som en ”sann kärlekshistoria”.

”Slappna av. De är inte ens släkt,” skrev en person, medan en annan skrev: ”Ärligt talat, jag tycker att det är så sött att din mamma gifter sig med hans pappa och du gifter dig med honom.”

”Det här gör mig verkligen så glad! Jag älskar det här så mycket”, sa en tredje.

Annons

Andra läste även