Mayra vägde 453 kilo och kunde varken gå eller stå – idag känner ingen igen henne

Vilken förvandling!

I väldigt många år har Mayra Rosales burit runt på väldigt många kilo fetma på kroppen. Hon var varken kapabel till att gå eller att stå upp vilket gjorde att hon inte kunde duscha och sköta sin hygien. Det hindrade henne helt enkelt från att ta hand om sig själv. När hon vägde som allra mest låg hennes vikt på nästan ett halvt ton. Det är verkligen en ofattbar siffra.

Hennes problem med vikten var inte något som bara blev ett besvär för henne. Då hon inte kunde ta hand om sig själv blev henne familj tvungna att hjälpa henne med allt och att lägga den bördan på dem var något hon tillslut fick nog av.

Men det var ingen kort väg att gå. 453 kg är väldigt mycket kroppsfett för en människa. När hon väl hade bestämt sig för att göra något åt sin vikt blev hon tvungen att flyttas till ett sjukhus. Det krävdes då 12 personer som hjälptes åt för att flytta henne, vilket bara det bevisar hur besvärligt detta var för henne själv men också hennes omgivning.

Opererade magen och tarmarna först

Det första steget var att göra ett kirurgiskt ingrepp, en operation. Det gör man för att göra magsäcken och tarmarna mindre för att få bort den största delen av kroppens vikt. Efter det gick hon vidare till nästa steg i sin resa.

Det krävdes väldigt mycket motion och hård ansträngning för att hennes kropp skulle börja förbränna fett. Detta tillsammans med hälsosam kost var de två absolut viktigaste och mest bidragande faktorerna för att hon skulle kunna nå sitt mål – att tappa så mycket vikt som möjligt.

En helt ofattbar förvandling

Efter mycket hårt jobb, strikta rutiner och disciplin lyckades hon förvandla sig själ helt och hållet. Idag ser hon ut som en helt annan människa och man kan inte tro att det är samma person som innan.

Denna förvandling är verkligen en stor inspirationskälla för många. Ett verkligt bevis på att nästan vad som helst är möjligt bara man bestämmer sig för det. Det kommer göra ont, det kommer bli tufft och det kommer ta tid, men det kommer också ge resultat.

Tricket är ganska enkelt

Det är finns många metoder för att gå ner i vikt, det finns dieter, kostscheman och specialutformade träningsprogram. Många av dessa saker kostar väldigt mycket pengar och inriktningen på dem är att det är en engångsmetod. Det många glömmer som är bland det viktigaste att tänka på är att hitta metoder för att inte gå upp i vikt. Regelbunden motion och bra kost gör att du inte behöver använda dig av engångsmetoder.

Att promenera några kilometer varje dag kan verkligen göra under och det är dessutom väldigt ekonomiskt. Man måste inte lägga hundratals kronor på gymkort, träningskläder eller magiska drycker. Det räcker som sagt med några promenader och mindre skräpmat, godis och läsk.

Sponsrat innehåll

Andra läste även