Vardagshjältar är de som har modet och empatin att ingripa när någon är i trubbel. Denna McDonalds-anställd är ett bra exempel på en sådan person.

Det är svårt att hålla med om att den 22-årige McDonalds-anställde Pedro Viloria förtjänar att bli hyllad som en sann hjälte. Det är inte många som hade svarat så snabbt som han lyckades göra.

Pedro stod i en drive-thru på en McDonalds när plötsligt en krissituation uppstod för näsan på honom.

Han var på väg att lämna över den beställda maten som familjen i bilen hade beställt vid förra luckan. Men bilen rullade rakt förbi utan att någon sträckte sig efter maten. 

I bilen satt en kvinna som hade sina barn i baksätet. Men hon hade inte tagit tag i ratten alls när bilen rullade förbi Pedro.

”Jag trodde att det var något fel på kvinnan och att jag behövde göra något för att hjälpa henne”, säger Pedro till Inside Edition. 

Pedro kunde höra barnen i baksätet skrika efter sin mamma: ’Mamma! Mor! Vad gör du? Mor!’. Samtidigt fortsatte bilen att röra sig framåt utan att mamman rörde sig, vilket också kan ses i videon. 

Pedro uppfattade snabbt att kvinnan hade fått något slags anfall eller liknande, varför hon inte kunde manövrera bilen. Detta var anledningen till att bilen rullade förbi honom medan barnen skrek.

”Jag trodde att om de här barnen förlorade sin mamma idag, skulle det vara extremt tragiskt. Om jag hade dött när jag räddade den kvinnan, skulle jag ha gjort det ändå”, sa han. 

Den 22-årige Pedro kastade det han hade i händerna och hoppade ut genom fönstret inom några sekunder. Han sprang till bilen, stoppade den och kollade på sin mamma.

När Pedros kollegor såg vad som hände skyndade de sig att ringa en ambulans.  

”Jag fick aldrig panik alls. Min hjärna var i ett heroiskt tillstånd”, sa Pedro. 

Så fort ambulansfolket var på platsen bedömde de att mamman borde köras till sjukhus. Tack vare Pedro kom ingen till skada och mamman återhämtade sig snabbt på sjukhuset.