McDonald’s var tvungen att dra tillbaka hamburgaren: personalen skämdes över att servera den

Annons

Med tiden har McDonald’s lanserat många olika hamburgare. Men den här speciella hamburgaren har dock tagits bort från menyn eftersom personalen helt enkelt skämdes över att servera den.

Den välkända snabbmatskedjan träffar inte alltid prick när de väljer att skicka ut en ny användare till marknaden.

Redan 1991 skickade de en hamburgare till den brittiska marknaden, men innan de gjorde detta hade de inte frågat kunderna om det verkligen fanns intresse för detta.

Och efter att den lanserats visade det sig väldigt snabbt att det faktiskt inte fanns något intresse för den.

Själva hamburgaren är en brittisk klassiker som finns på pubar i hela landet. Kunderna på McDonald’s var dock inga stora fans av det, och personalen skämdes till och med över att sälja den.

Utifrån detta hamnade McDonald’s ”McPloughman’s” med att ha ett väldigt kort liv på den brittiska marknaden, skriver LADbible

Annons
.

Närmare bestämt var det McDonalds egen version av en klassisk brittisk smörgås med ost och pickles, som har varit älskad i Storbritannien i många år.

Annons

Det visade sig dock snabbt att för folk som föredrar att hämta mat på McDonalds var det inte riktigt en så stor hit.

Paul Preston, som hade en ledande position på McDonald’s under denna period, fann att det brittiska folket inte var för att snabbmatskedjan skulle gå in på denna marknad.

”Kunderna ville inte ha produkten och vår personal skämdes över att säga ’McPloughman’s’, än mindre försöka sälja den till våra kunder”, säger Paul Preston.

Paul Preston medger också att de helt enkelt inte gjorde sitt förberedande arbete tillräckligt bra innan de skickade hamburgaren till marknaden.

”Hade vi tagit oss tid att sätta McPloughman’s-konceptet genom de tidiga stadierna och göra lite marknadsundersökningar med våra kunder, är jag säker på att vi hade funnit att detta inte var en mycket önskvärd produkt”, säger han.

Nu är alla nya produkter noggrant undersökta och testade innan idén ens delas offentligt, men tiderna var lite annorlunda då.

”Att fråga kunderna vad de vill ha är en enkel och effektiv idé och sparar mycket slöseri med tid i styrelserummet genom att chefer försöker gissa vad kunderna gillar eller inte gillar”, säger han.

Annons

Andra läste även