Imponera på dina matgäster med det här receptet som tar nätet med storm. Det enda du behöver är tre vanliga ingredienser!
Den prisbelönta kocken Marcella Hazan står bakom receptet. Den heter ”Världens bästa pastasås” och det håller nästan alla som testat med om. Som i alla frågor är det naturligtvis upp till individen att bedöma. Den är i alla fall extremt god, och framför allt är det världens enklaste pastasås att göra!
I 48 år har Marcella Hazan gett ut bästsäljande kokböcker, ofta med temat hemlagad italiensk mat. Man skulle kunna tro att hon visste hur man gör en god pasta.
Marcella dog 2013, men hennes recept lever vidare och följer den italienska traditionen. Ett av hennes mest kända recept är en tomatsås för pasta. Såsen innehåller endast tre ingredienser. Det här är förmodligen den enklaste och bästa röda pastasåsen du kommer att göra hemma!

Receptet är följande:
1. Lägg allt i en kastrull. En låda hela, skalade tomater (400 gram), 5 matskedar smör, skala och skär löken på mitten och lite salt.
2. Låt det puttra. Låt ingredienserna stå på medelvärme i 45 minuter. Titta till tomaterna då och då, använd en träslev för att blanda.
3. Krydda och servera. Tillsätt lite salt och eventuellt peppar i såsen. Rör om allt väl innan du blandar med pastan.

Du kan alltid lägga till lite färsk parmesanost och basilika för en extra smakupplevelse av såsen.
Det enklaste är ofta det bästa, och det här receptet är ett utmärkt exempel på det!
Kom ihåg att dela detta goda och enkla recept med dina vänner!
De kommer säkert att älska det!