Med detta enkla tvättips kan du hålla inbrottstjuvar borta under semestern

Det låter konstigt först, men det här tricket är faktiskt helt genialt!

Nuförtiden är det många som åker på semester för att njuta av de glada och goda dagarna.

Det är många saker att tänka på innan man åker på semester, allt ska packas och planeras. Men huset måste också göras klart för att du ska vara iväg på semester. De flesta städar och tvättar huset och gör klart innan avresan, så att det blir rent och fint när semestern är över.

Men det kanske inte är det smartaste att göra innan man reser? Vi har kommit över ett litet smart tips som vi vill dela med oss ​​av.

Inbrottstjuvar är ganska listiga när de planerar var de ska bryta sig in. De kan planera i flera dagar innan de slår till, och ett bostadslarm säkerställer att de med stor sannolikhet inte väljer ditt hus. Men om du inte har ett larm kan vi dela med oss ​​av ett litet smart knep som kan hjälpa.

Ett hus som är i dagligt bruk kännetecknas ofta av att det finns småbitar överallt.
En tidning i köket, några glas i vardagsrummet, kanske ligger resterna av disken fortfarande kvar i diskhon.

Kanske står det några grytor och en stekpanna i köket efter en middag. Sådant tyder ofta på att det finns någon hemma, för det är så de flesta känner. Om du inte är en person som älskar att ständigt ha ordning och reda hemma, och aldrig lämna saker där de inte borde vara.

Men det kan vara en bra idé att låta saker ligga kvar i huset lite, så att det ser ut som att du är hemma.

Inbrottstjuvar kommer då att titta genom fönstret för att få det att se ut som om någon är hemma, medan du fortfarande är på semester.

Det här är kanske ett smart tips du kan testa nästa gång du ska ut på resa. Lämna disken i diskhon, lämna diskmaskinen halvfull eller töm den inte efter en disk (låt luckan stå öppen på diskmaskinen).

Lämna saker du normalt använder dagligen i huset. Då kommer det att se ”lite” rörigt ut och skicka en liten signal om att det är folk i huset.

Sponsrat innehåll

Andra läste även