Misstaget många gör: du får aldrig ladda din telefon på det här sättet

Det kan låta konstigt, men det här misstaget kan få allvarliga konsekvenser för din telefon.

Att ladda ens mobiltelefon kan verka som en enkel vardagshandling för de flesta, men det finns enligt experter en hel del att tänka på för att göra det på bästa möjliga sätt och för att undvika potentiella problem.

Det visar sig att det finns flera faktorer att överväga för att förlänga mobilens livslängd och undvika onödiga skador.

När det gäller att ladda en smartphone kan det vara förvirrande att veta vilken ordning man ska följa: ska man koppla in laddaren i mobilen först eller i uttaget? Mediet ”Chip” har utforskat detta för att ge svar på frågan.

Enligt experter från Huawei är ordningen vid laddning av din enhet av stor betydelse för dess hälsa och livslängd.

De rekommenderar att först ansluta laddaren till vägguttaget och sedan till smarttelefonen. Detta förebygger potentiella skador på enheten, såsom dataförlust, minskad batteritid och kretsskador, som kan uppstå på grund av korta spänningsspikar när laddaren redan är ansluten.

När laddningen är klar bör laddaren först tas bort från enheten och sedan från uttaget för att undvika eventuella skador.

Detta lilla steg i din dagliga rutin kan ha en betydande inverkan på din enhets prestanda och livslängd, och det betonar vikten av att följa rätt ordning för att maximera enhetens hållbarhet.

Sponsrat innehåll

Andra läste även