Mys till det i höstmörkret med en härlig rotfruktsgratäng – här är bästa receptet

Här är receptet på rotfruktsgratäng du bara måste prova.

Höstrusket är här och vad passar då inte bättre än att bjuda på en riktigt smaskig gratäng!

Det här receptet på rotfruktsgratäng är hämtat från influencern Johanna Toftby och passar perfekt när du vill bjuda dina nära och kära på en riktigt god middag.

Följ receptet nedan och njut av den perfekta gratängen!

Rotfruktsgratäng med köttfärssås

Det här behöver du:

  • 300 g palsternacka
  • 400 g potatis
  • 3 stora morötter
  • 500 g nöt- eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 200 g körsbärstomater
  • 50 g lagrad hårdost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • salt och peppar

Så här gör du:

1. Börja med att sätta ugnen på 230 grader. Skala och skär sedan palsternacka, potatis och morötter i skivor. Koka rotfrukterna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Låt vattnet rinna av och lägg rotfrukterna i en ugnssäker form. Häll sedan över grädden, salta och peppra.

2. Tillaga i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter.

3. Skala och finhacka löken. Stek sedan löken tillsammans med köttfärs i en stekpanna tills färsen fått färg och löken är genomskinlig. Häll över soja, mat puré, salta och peppra. Låt allt puttra i några minuter.

4. Halvera tomaterna och riv osten.

5. Ta ut formen ur ugnen och häll färsen över rotfrukterna. Lägg tomater och riven ost överst.

6. Gratinera allt i 10 minuter till.

7. Servera med salladsblad, ärtskott, paprika och tomater. Avsluta med att ringla lite olivolja och balsamicovinäger över.

Smaklig måltid. Vi älskar verkligen det här receptet och tror att många skulle uppskatta det. Så glöm inte att dela artikeln och tipsa era vänner!

Sponsrat innehåll

Andra läste även