Nu avslöjas Paolo Robertos egna ord om sexköpet – här är orden han sa till polisen

Paolo Robertos egna berättelse om sexköpet är nu offentligt. Det var ett misstag som krossade hela hans tillvaro. Här är ord för ord som sades i samband med händelsen.

Den tidigare programledaren nekade först och sa till polisen att han hade varit på en Tinder-dejt.

Det var den 14:e maj som Paolo Roberto, 51, tog ett beslut som fick hela hans företagsimperium att rasera. Beslutet ledde till att han fick sparken från TV4 och att han blev dumpad av sin unga flickvän Elin Härkönen, 26.

Den tidigare proffsboxaren besökte en bordell som fanns i fastigheten på Östermalm. 22 minuter efter han gick in i byggnaden kom han ut igen. Då hade han betalat 1500 kronor för att ha sex med en 35-årig rumänsk kvinna. Han ska enligt uppgifter hittat den prostituerade kvinnan på nätet.

Paolo Roberto sägs ha fått en varning från den rumänska kvinna som han nyss varit med, att hon hade observerat att en man stod utanför porten.

Det var en av polisens spanare som hade hört stönanden inne i lägenheten som Paolo och den rumänska kvinnan befann sig i.

När Paolo sedan gick ut på gatan så greps Paolo Roberto diskret av polisens civilklädda spanare. Då sattes han i baksätet på en omålad polisbil och hade ett förhör, som sedan kom att ta flera timmar.

I den inledande situationen så nekade Paolo Roberto att han köpt något överhuvudtaget.

– Paolo säger först att han inte vill berätta vad han gjort på adressen, skriver den polis som grep honom i sin rapport, avslöjar Aftonbladet.

Polisen som är erfaren gällande dessa typer av ärenden har hört de flesta berättelser sedan tidigare och har lätt att känna igen när någon ljuger.

– Sedan säger Paolo att han varit på Tinder-dejt men att han inte vill berätta mer då han har en flickvän. Till sist säger Paolo att han varit hos en vän som behövt hans hjälp. Paolo vill inte berätta om vem hans vän är, men att hon är italiensk. Han säger att han fått numret till denna vän av en bekant, står det i rapporten.

Paolo Roberto inser till slut att spelet är förlorat och han väljer att lägga korten på bordet.
– Jag har förlorat allting, jag vill erkänna det här, det är lika bra, jag har inget annat val, konstaterar Paolo Roberto.

I samband med att Paolo Roberto förhörs så håller polisen ett förhör med den 35-åriga kvinna som kommer från Rumänien. Hon berättar att hon inte har några barn, men att pengarna hon tjänar skickar hon regelbundet hem till föräldrarna i hemlandet. Hennes föräldrar har svårt att försörja sig varav att hennes dotter vill hjälpa dem.

Paolo befinner sig i polisbilen under förhöret.

– Då Paolo inte vill prata och sitter tyst kan jag observera att Paolos hela bröstkorg rör sig i och med hans hjärtslag, jag uppfattar det som att Paolo är mycket nervös, skriver polisen som gripit honom.

Paolo inser att han förlorat allt och berättar det för poliserna.
– Efter ett bra tag med Paolo i bilen säger han att alla hans företag och projekt kommer att gå under i och med kvällens händelse. Han säger att han har mycket som han måste fixa nu. Jag uppfattar honom som uppgiven, står att läsa i polisrapporten.

Paolo Roberto fick ett strafföreläggande på sammanlagt 50 dagsböter, vilket är 15 000 kronor att betala i böter.

Sponsrat innehåll

Andra läste även