Den folkkära artisten berättar nu om sin hälsokamp de senaste åren.

Hälsan är det viktigaste vi har och det kan snabbt ändras – något som artisten Shirley Clamp fick erfara.

Hon började redan för flera år sedan märka att något inte stod rätt till och kände sig plötsligt trött och orkeslös. Efter ett tag orkade hon inte mer och kontaktade läkare som gav henne ett besked: det var fel på hennes sköldkörtel.

– När jag började läsa på förstod jag hur viktig sköldkörteln är för kroppen och att det kan påverka humöret, ja, även håret och huden, säger hon i en intervju med Amelia.

View this post on Instagram

A post shared by Shirley Clamp (@shirleyclamp)

Uppmanar flera att söka hjälp

Tack vare medicin så mår Shirley Clamp betydligt bättre idag och nu hoppas hon att fler kvinnor söker hjälp när de mår dåligt.

– Det kan vara organ i kroppen som inte funkar. Det är viktigt att kolla upp och kräva att få en ordentlig undersökning. Kvinnor ska inte må dåligt för att de inte har fått rätt behandling.

Trots att hon fått bukt med sin hälsa så drabbades artisten av ytterligare ett bakslag nyligen.

TV4

Artistens egna show ””Shirley Clamp – nästan 20 år på scen om man avrundar uppåt” skulle ha premiär.

– När jag fick rollen i ”Chess” var jag verkligen överlycklig. Det är en drömroll för mig. Sen blev den ju som sagt framskjuten på grund av pandemin och det blev omöjligt att hänga kvar i något som kanske skulle bli av. Så jag var tvungen att dra mig ur. Och det gjorde jag i tårar om jag ska vara ärlig, sa hon då till Aftonbladet.

Vi hoppas Shirley får fortsätta ha sin hälsa i behåll och underhålla oss från scenen i framtiden!