Erik Videgård är utan tvekan en av Sveriges mest älskade TV-kockar. Med en karriär som sträcker sig över flera decennier har han lyckats nå imponerande höjder inom matlagningens värld. Trots att matlagningsprogram på TV funnits länge, har Erik lyckats sätta sin prägel och utvecklat det moderna formatet.
För många år sedan gjorde Erik succé när han först dök upp i TV4:s morgonprogram Nyhetsmorgon. Hans genuina matglädje och retoriska skicklighet har fångat tittarnas hjärtan och gjort honom till en favorit i TV4. Idag är han en återkommande kock i programmet och fortsätter att sprida sin passion för matlagning.
Men nu har Erik visat en ny sida av sig själv på Instagram. Den här gången handlar det om att hylla en kollega och vän – Frida Ronge.
En unik stil inom matlagning
Frida Ronge är dotter till en fiskhandlare från Göteborg och har skapat en unik japansk-nordisk matlagningsstil som fått mycket positiv respons. Hennes förmåga att kombinera japanska tekniker med svenska råvaror har imponerat på många, inklusive Erik Videgård.
I ett nyligt Instagram-inlägg hyllade Erik sin vän och kollega:
”Frida Ronge är en förebild. Frida kombinerar japanska tekniker och svenska råvaror på ett underbart sätt. I helgen gör hon rätter på svenskt sjögräs något jag gillat länge. Faktum är att jag gjorde marulk med sjögräs i TV-programmet ’Aspegren Mitt i Maten’ 1998, inget större genomslag då men nu hoppas iallafall jag på något större. Det är ett stort och outforskat fält inom gastronomin och väldigt gott!! Testa! Och, kolla Frida i Nyhetsmorgon”, skriver Videogård fascinerat.
Frida Ronges framgång
Frida Ronge har verkligen gjort avtryck i den svenska matlagningsvärlden med sin innovativa stil. I en intervju med Expressen 2014, sade hon:
”Jag vill jobba med svenska ingredienser och japansk inspiration.”
Hennes matlagningsstil har inte bara fått erkännande i Sverige utan även internationellt.
Framtidens gastronomi
Både Erik Videgård och Frida Ronge visar att det finns oändliga möjligheter inom matlagning när man vågar tänka utanför boxen. Deras gemensamma passion för att utforska nya smaker och tekniker inspirerar många att testa nya saker i köket.
Eriks hyllning till Frida på Instagram visar på en stark gemenskap bland kockar och en vilja att lyfta varandra till nya höjder. Det är den typen av samarbete och respekt som driver gastronomins värld framåt.