Ny forskning: så lång är den genomsnittliga penisen – egentligen

Annons

Penisens storlek och betydelse är en fråga som gäckat människan (främst män) sen urminnes tider. Nu kan en ny studie dock sätta punkt för frågan om hur lång en genomsnittlig penis är – egentligen

När det gäller penislängd finns det många myter och falsk information som funnits så länge att det med tiden blivit sanningar. Men hur är lång är egentligen den genomsnittliga penisen, och hur stor roll spelar storleken egentligen?

I en ny studie har den amerikanska psykologiforskaren Bruce M King gått till botten med problemet. Studien publicerades i tidskriften Journal of Sex & Marital Therapy, och undersöker hur lång den genomsnittliga penisen är.

Bruce M King har studerat 31 av den senaste tidens undersökningar i ämnet för att kunna dra en slutsats kring det riktiga genomsnittet.

Annons
Getty

Det här är genomsnittet

I tio av de 31 studierna mättes längden på erigerade penisar, med ett genomsnitt på 13,61 centimeter.

I resterande 21 undersökningar mätte man slaka penisar som sträckts ut så långt som möjligt. Här blev genomsnittet 12,98 centimeter.

Annons

I sin sammanfattade bedömning menar King att det riktiga genomsnittet bör ligga mellan 12,95 och 13,97 centimeter. Den riktiga siffran är förmodligen närmare det lägre talet då deltagarna i dessa typer av studier är överrepresenterade av män med stora penisar

Getty

Nya fakta om det manliga könsorganet

Tack vare Bruce M Kings nya studie har vi fått en uppdaterad bild av det manliga könsorganet.

Enligt King är det ”riktiga” genomsnittet mellan 12,95 och 13,97 centimeter. Den undersökning av de 31 studierna som visade högst genomsnitt var på 14,98 centimeter, men dess metoder ifrågasätts.

När kvinnor och män i en undersökning fick uppskatta genomsnittslängden blev svaren olika. Män gissade på 15,8 centimeter medan kvinnor gissade på 13,4.

Sedan tidigare finns det forskning om att kroppslängd och penisstorlek har ett samband. Däremot verkar inte den klassiska uppfattningen om skostorlek spela någon roll. Det finns inte heller något stöd för att etnicitet eller sexuell läggning spelar någon roll för penisstorleken.

Sådär, nu vet vi en gång för alla vad genomsnittet är. Glöm inte att dela den här artikeln med era manliga vänner!

Annons

Andra läste även