Ny studie: det här händer med din hjärna – om du dricker ett glas vin om dagen

Annons

Viktig information för alla vin-fantaster där ute!

Om du är en av dem som älskar ett glas vin på kvällen efter en lång dag, så är det bara att fortsätta njuta av det! Det kan faktiskt vara bra för dig!

Även om det inte är en ersättning för en hälsosam kost av vitaminer och näringsämnen som kroppen behöver, har forskning funnit att vin har immunförsvarsstimulerande fördelar.

Antioxidanterna i vin ökar hälsosamt HDL-kolesterol och stärker immunförsvaret. I en studie vid Puchester University i USA har forskare funnit att alkohol faktiskt kan förhindra inflammation i hjärnan och hjälpa till att ta bort gifter, även de som är kopplade till Alzheimers. Tanken bakom studien var att ta reda på hur hjärnans reningsprocess påverkades av alkohol.

Annons

Studierna visade att lågt till måttligt alkoholintag är förknippat med lägre risk för demens, medan högt intag ökar risken för kognitiv försämring. Det visade sig att låga doser alkohol verkar förbättra hjärnans allmänna hälsa.

Annons

Och måttligt drickande var också kopplat till en lägre risk för hjärtproblem, stroke, hjärtinfarkt och hjärtsvikt.

I studien från University of Rochester fann man också att hjärnan är mer aktiv medan du sover, när det kommer till att rensa bort avfall och gifter. Så kom ihåg att vila, sömn och träning är bra!

Det rekommenderas inte att dricka alkohol för att få potentiella hälsofördelar, men om du dricker alkohol, gör det måttligt, ett eller två glas per dag. Om du dricker mer kan det öka risken för hälsoproblem med högt blodtryck, fetma, stroke och bröstcancer.

Njut och drick med måtta! Du kan läsa mer om studien här!

Dela med alla dina vinälskande vänner, det här är riktigt goda nyheter.

Annons

Andra läste även