Nya jurymedlemmen gör tittarna rasande – är kritiska mot TV4:s beslut

Idol, den långlivade sångtävlingen som fyller 20 år, står inför förändringar i sin juryuppställning som har fått tittarna att både applådera och rasa. TV4 har omvälvat juryn genom att välkomna nya ansikten och samtidigt säga adjö till bekanta profiler, vilket har väckt starka känslor bland tittarskaran.

Under den senaste tiden har det varit en röra kring vilka som kommer att sitta i årets jury. Först meddelades det att Kishti Tomita ersattes, och senare valde Alexander Kronlund att lämna. Det ledde till att enbart Anders Bagge och Katia Mosally stod kvar, tills Peg Parnevik tog plats i den tredje stolen förra veckan.

”Detta blir toppen”, säger en.

”Åh….. kommer sakna Kronlund och Kishti”, skriver en annan.

”Så länge @andersbagge1 inte lämnar idol så kommer jag troget fortsätta titta, den dagen du lämnar då blir det svårt att titta, fina du. Men ska bli kul att lära känna era nya jury medlemmar ♥️ massa kärlek till er och dom nya medlemmarna.”, skriver en tredje.

Denna omstöpning i juryn presenterades som något spännande och ärofyllt av Parnevik, vars bakgrund som artist och låtskrivare anses ge en fräsch infallsvinkel till tävlingen.

– Det känns så himla spännande och ärofyllt att ta plats i Idoljuryn. Jag är pepp på att komma in med ny energi och en fresh take med bakgrund som artist och låtskrivare, sade Peg Parnevik då i ett pressmeddelande.

Fjärde jurymedlemmen presenterades

Den fjärde och sista jurymedlemmen tillkännagavs som Ash Pournouri, en mångfacetterad entreprenör och producent, mest känd för att ha upptäckt den legendariske Avicii.

Med en imponerande meritlista inklusive samarbeten med artister som Madonna och Coldplay, samt grundandet av Brilliant Minds-konferensen, ger Pournouri intrycket av att vara väl rustad för sin nya roll. Han betonar sitt unika perspektiv och förmåga att upptäcka dolda möjligheter, vilket förväntas berika urvalsprocessen för tävlande.

– Det känns som två livstider sen som jag höll på med musik, men jag har ändå hållit koll på industrin från sidan. Jag är ju naturligt lagd och intränad att se gömda och inte helt uppenbara möjligheter, vilket kanske gör att jag kommer se med lite andra linser på de sökande, säger Ash i ett pressmeddelande.

Reaktionerna från tittarna

Reaktionerna från tittarna på TV4:s val är blandade och tydligt uttryckta i sociala medier. Vissa uttrycker entusiasm och välkomnar förändringen med öppna armar, medan andra uttrycker missnöje och till och med hotar med bojkott av programmet.

Åsikterna spänner över hela spektrumet, från uppmuntrande kommentarer till stark kritik mot beslutet att inkludera Pournouri i juryn.

”Att han ens vågar visa sig …. Usch fy fan.”, skriver en annan.

”Bojkott!”, skriver en tredje.

”Ni kommer tappa massa tittare nu..”, tror en fjärde.

Kritikerna pekar särskilt på Pournouris roll i Aviciis liv och hävdar att han kan ha haft en negativ påverkan på den avlidna stjärnans välmående. Trots att Pournouri har bemött dessa påståenden och betonat sin nära relation till Avicii, fortsätter vissa att ifrågasätta hans lämplighet som jurymedlem. De påpekar att hans tidigare roll och kontroverser kring Aviciis tragiska bortgång skapar oro för programmets integritet.

Foto: Instagram

I en tidigare intervju berättade Pournouri om sin starka anknytning till Avicii och den chock han upplevde vid nyheten om hans död. Han målar upp en bild av Avicii som inte bara en musikalisk ikon utan också som en kärvänlig och komplex individ med sina egna utmaningar och svagheter.

Trots den delade responsen är TV4 nöjda med sin senaste rekrytering och ser fram emot vad Pournouri kan tillföra som ny jurymedlem. Malin Knave, exekutiv producent för Idol, framhåller Pournouris gedigna erfarenhet inom musikbranschen och entreprenörskap som en tillgång för tävlingen. Förväntningarna är höga på att hans insikter och kunskaper kommer att bidra till att ytterligare lyfta Idol till nya höjder.

Sponsrat innehåll

Andra läste även