Nyhet: nu får klimataktivisten Greta Thunberg ett eget frimärke i Sverige

Annons

Hon har blivit känd världen över för sin kamp för klimatet. Nu blir Greta Thunberg frimärke – ”Känns självklart”.

Under tisdagen presenterade Postnord årets första nya frimärken. Temat var miljön och Göteborg, med anledning av att staden firar 400 år 2021.

I den nya frimärksserien ”Värdefull natur” hittar vi bland annat den världskända klimataktivisten Greta Thunberg, 18.

– Vi är mycket glada att kunna berätta om frimärkena Värdefull natur och att Greta, med flera viktiga naturillustrationer blir frimärkssymbol för den värdefulla natur vi har och det viktiga arbete vi alla måste göra dagligen för att behålla vår natur för generationer framåt, säger Stina Olofsdotter på Postnord frimärken.

Postnord

Stina Olofsdotter fortsätter:

Annons

– Valet av miljöfokus känns självklart för den tid vi lever i. Vi på Postnord har ett stort ansvar att minska vår egen klimatpåverkan och driva branschen i rätt riktning.

Det är även ett stort fokus på Göteborg som i år firar sitt 400-årsjubileum. På frimärken återfinns kända symboler för staden som Ullevi.

Annons

– Det känns fantastiskt att Göteborg är motiv på årets första frimärken. Ett fint sätt att hylla att staden fyller 400 år. Och ett trevligt sätt att skicka en del av Göteborg till någon som du tycker om, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co.

Postnord

Frimärkena i serierna Värdefull natur respektive Göteborg 400 år finns tillgängliga hos Postnords ombud från och med 14 januari.

Annons
Sponsrat innehåll

Andra läste även