Nytt misstänkt coronasymptom: ”Covid-tunga”

Feber, huvudvärk och förkylning är kända symptom för corona, men nu meddelar fler forskare att de sett ännu ett symptom på covid-19.

Hela världen har stannat upp på grund av den rådande pandemi som just nu pågår. Men medans världen stannade upp fortsatte forskare att studera viruset, och fler symptom har upptäckts.

Feber, förkylning, halsont och huvudvärk är några av de mest förekommande symptomen på covid-19, flera fall har även rapporterat om att de förlorat lukt-och smaksinne.

Men nu blir det värre. Professorn och epidemiologen Tim Spector, har meddelat att han har sett en ökning av ännu ett symptom, nämligen att tungan beläggs med ett synligt lager av en gul-vit beläggning.

Symptomet misstänks vara glossit, vilket är en gul-vit beläggning på tungan som oftast uppstår av bland annat dålig munhygien, tungsveda eller andra kända sjukdomar.

”En av fem personer med covid har fortfarande mindre vanliga symtom som inte kommer med på den officiella PHE-listan – till exempel hudutslag. Jag ser ett ökande antal Covid-tungor och konstiga munsår”, skriver Tim Spector bland annat och visar en bild på hur det kan se ut.

Folkhälsoläkaren Gabriel Scally, har sett liknande symptom kopplat till covid-19 under en längre period. Hon förklarar för Mirror att den medicinska termer kallas för ”akut svullnad i tungan” som en del av glossit.

Sponsrat innehåll

Andra läste även