Pappan födde sitt eget barn: ”Alla trodde att jag hade en ölmage”

Mannen ville bli pappa, för ett år sedan födde han sitt egna barn. Resan dit visade sig vara allt annat än enkel.

32-åriga Freddy McConnel benämner sig själv som en homosexuell transman. Han arbetar som journalist på The Guardian. För några år sedan bestämde han sig för att han ville skaffa barn, men hans resa dit har varit allt annat än enkel.

När Freddy fyllde 25 år började han använda hormoner i form av testosteron. Hormonerna används för att göra transmän mer maskulina. Bland annat börjar de växa mer hår på kroppen och i ansiktet, fler muskler blir synliga, rösten mörkare och mensen stoppas.

Ett år efter att Freddy börjat använda hormonet gjorde han en mastektomi, vilket innebär att man opererar bort bröstvävnaden. Han sparade livmodern, så kallad hysterektomi. Anledningen till detta var att han visste att han ville ha barn.

Freddy påbörjade sin resa mot att föda sitt egna barn 2016. Hans beslut gjorde att han var tvungen att sluta med testosteron för att kunna bli mer fertil. Det i sin tur skulle leda till att kroppen på vissa ställen skulle återfå sin ursprungliga form, och även rösten skulle komma att bli ljusare igen.

Ett år senare använde Freddy sig av en spermadonator och kort därefter blev han gravid. Hela graviditeten dokumenterades av honom själv och går att se i dokumentären Seahorse – The Dad Who Gave Birth och sänds på BBC.

Foto: https://seahorsefilm.com/

Anledningen att dokumentären heter Seahorse är för att han-sjöhästar kan vara gravida och föda ungarna. En sjöhäst är en term för transmän som föder barn naturligt.

Freddy berättar att han utsatts för dödshot, under och efter sin graviditet. Han berättar att en del har har sagt att det inte går att vara ”en gravid man”. Andra personer antog att han hade fått en ölmage.

Freddys mamma syns även till i dokumentären gråtandes säga ”Att som en transman bära sitt eget barn är en skrämmande och hemsk möjlighet”.

Sponsrat innehåll

Andra läste även