Pappan klippte flickans hår – hennes frisyr är den snyggaste vi någonsin sett

Det här är verkligen häftigt!

När man får barn så går man in i en roll som innebär en hel del ansvar. Samtidigt som man gör det så blir man villig att göra nästintill allt för sina barn. Det spelar ingen roll om det är att köra dem till träningen, lära sig ett datorspel eller hjälpa till med hemläxan. Vi gör det!

Greg Wickherst kommer från Colorado i USA och är en ensamstående pappa. Han har en dotter som heter Izzy som han älskar över allt annat som finns på denna planet. Greg gör verkligen allt för att vara en bra förälder till Izzy. Han hjälper henne med allt som han kan hjälpa till med, han hjälper henne att laga mat och klä på sig och det som är allra viktigast: han finns där för henne när hon behöver någon.

En grej som Greg inte var någon höjdare på var frisyrer. Det verkade som att han aldrig skulle lära sig men till slut så blev han riktigt bra på det. Den här historien om Greg och hans dotter har fått en enorm spridning tack vare hans Facebooksida ”The Hair Dad” som just handlar om hår.

När det var dags för Izzy att klippa sig, så fick Greg en briljant idé tyckte han. Han tog fram kökssaxen och började klippa, men det han lyckades åstadkomma skulle man kunna kalla för något av en hårkatastrof. Hans dotters frisyr blev som den blev, men har man aldrig klippt någon förut så kan det vara svårt att veta hur man ska göra..

“Jag hade bara kammat håret tidigare. En dag försökte jag sätta upp hennes hår i en hästsvans. Men det gick inte så bra”, skriver Greg på sin Facebooksida som heter The Hair Dad.

Efter det blev Greg fast besluten om att han minsann skulle lära sig mer om frisyrer och hårvård så han skulle klara av att klippa sin dotter. Det var av den anledningen som han på lunchrasterna började gå till kosmetikavdelningen på Intellitec College där han jobbar för att få tips och råd av eleverna. Studenterna tyckte det var roligt att han ville lära sig så de visade och lärde ut olika frisyrer som han sedan skulle kunna göra på Izzy.

Efter att ha fått övat lite grann, eller snarare en hel del så började Greg få koll på det han gjorde. När vi kollar på hans dotters hår idag så kan vi kalla det allt annat än katastrof – det här är det inte många pappor som klarar av att göra med sina döttrars hår.

Efter all träning så klarar Greg numera av att göra en vanlig, inbakad, fisk- och vattenfallsfläta. Dessutom så tränar han varje vecka på att bli bättre på det han gör och försöker ständigt lära sig nya tekniker. Ifall andra pappor vill lära sig så delar Greg med sig av sin kunskap i en Facebookgrupp som snabbt fick över 110 000 följare.

Greg vill nu sprida den kunskap som han har vidare så fler mammor och pappor kan hjälpa sina barn med deras frisyrer på en helt annan nivå än de kanske kan idag. Om Greg någon gång i tiden skulle vilja byta yrke så skulle han definitivt passa in som frisör, eller vad säger ni?

Sponsrat innehåll

Andra läste även