Pappan städar på sin 4-årige sons rum – blev förvånad när han hittade sonens ”piratskatt”

En brittisk man chockades när han hittade detta på sin sons rum.

En riktig skatt visade sig ligga gömd i en fyraårings skattkista när hans pappa städade. Det skriver Telegraph.co.uk.

Familjen bor i Hertforsshire, norr om London, och hade i flera år haft guldmynt hemma som pappan hade fått av sin farfar.

– Min farfar reste världen runt och hade samlat på sig flera mynt från de olika länder han besökte. Han gav mig dessa så att jag kunde leka med dem – jag var besatt av piratskatter när jag var liten, förklarar pappan.

– När åren gick packade jag undan mynten och glömde dem fram till att min farfar dog, berättar den engelska pappan som nu själv har en son som leker pirat.

– Mynten fick mig att tänka tillbaka på alla de historier jag kom på när jag var barn. Jag gav dem till min son så att han kunde leka med dem. Min son har lekt med mynten precis som jag gjort, berättar pappan.

Han var nyfiken att få veta mer om mynten och visade dem därför för myntexperten Gregory Tong. Han blev förvånad när han såg ett av mynten.

Myntet var spanskt och hade varit en del av en stor skatt som stals av den brittiska flottan vid ett sjöslag i Vigo Bukten utanför Spanska kusten den 23 oktober 1702.

Idag finns endast 20 av dessa i hela världen och det är därför värt cirka två miljoner kronor.

Den chockade pappan auktionerade ut myntet vid Boningtons Auctions den 16 november i år.

Sonen kommer nog att kompenseras mer än tillräckligt för myntet som saknades i hans skattkista.

Sponsrat innehåll

Andra läste även