I programmet ”Efter fem” berättar Patrick Ekwall om sorgen efter att frun Hannah förlorat kampen mot cancern.

TV-profilen Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall gick tragiskt bort för två månader sedan, bara 39 år gammal. Hon diagnosticerades med bröstcancer i mars förra året och både Patrick och Hannah var öppna om kampen mot sjukdomen under året.

Hannah tvingades läggas in på sjukhus veckan innan hennes död då läget snabbt blev sämre. Den 12:e februari orkade inte kroppen mer och hon somnade in.

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev Patrick på Instagram då.

”Levnadsglad och positiv kvinna”

Hannah Ekwall var bonusmamma till Patricks dotter Wilma, som valde att starta en insamling för Cancerfonden till Hannahs minne. Hon gästade ”Efter fem” och och berättade om initiativet.

– Hon var en väldigt levnadsglad och positiv kvinna. En väldigt stark kvinna framför allt, som tagit sig igenom det här senaste året, med diverse cancerbesked som hon fått, sa Wilma i programmet då.

Nu var det även dags för Patrick Ekwall att gästa programmet ”Efter fem”. Med tårar i ögonen berättade han om tiden efter sin frus tragiska bortgång.

– Jag hade tre stycken fruktansvärda mardrömmar. Den ena var såklart att Hannah skulle gå bort. Den andra var, hinner Patrick säga innan han sätter tårarna i halsen.

– Ursäkta. Det var att berätta för vårt barn att hennes mamma skulle gå bort. Och den tredje var begravningen, lyckas han till slut avsluta.

Youtube/TV4

Samlat ihop flera hundratusen kronor

Med sin insamling hade Wilma som mål att samla ihop 4 000 kronor. Men i efter fem berättar programledaren Tilde de Paula Eby att insamlingen nu är uppe i hela 267 400 kronor, något som så klart gör pappa Patrick Ekwall otroligt stolt.

– Det är fantastiskt. Jag är så otroligt stolt över mina barn och inte minst att Wilma lyckats med det här som ändå bygger på att hon vill andra människor väl.

Efter att sändningen är slut tackar Tilde för intervjun på ”Efter fem”s Instagram.

”Tack Patrick Ekwall”, skriver programledaren följt av ett rött hjärta i kommentarsfältet till ett inlägg om det aktuella avsnittet.

Patrick svarar själv och tackar för den respektfulla intervjun.

”Det är jag som ska tacka för att jag fick möjligheten att berätta”, skriver han.