Pensionärerna Lena och Birgitta flyttade ihop på äldre dar – nu hyllas deras speciella lösning

Grannarna Lena Forselius och Birgitta Johansson var trötta på hög hyra och att äta middag ensam. Då hittade de en helt unik lösning!

– Nu behöver vi inte äta havregrynsgröt varje dag. Ibland unnar vi oss fisk och en flaska vin, säger de två vännerna till Aftonbladet.

De två lärde känna varandra 2017, när de träffades på sina dagliga promenader med sina hundar. Båda är pensionerade och båda bor ensamma. Något de tycker var en tråkig tillvaro. Till exempel, att laga middag bara för dig själv gav ingen glädje.

När hyresmarknaden blev dyrare blev de märkbara för de två pensionärerna.

– En kväll när jag skulle lägga mig funderade jag på hur bra vi passar ihop och om vi kanske skulle dela lägenhet och därmed också alla kostnader. Dagen efter frågade jag Birgitta om vi skulle flytta ihop och hon sa ja direkt, säger Lena och skrattar.

För Birgitta var svaret självklart.

– Som Lena säger så träffades vi hela tiden och jag visste att det skulle bli hälften av vad vi hade gemensamt i utgifter. Det är så klart trevligare att ha lite pengar över till annat, säger hon till den svenska tidningen.

Rekommenderas till andra

De två säger att de är mycket gladare i varandras sällskap än att vara ensamma. Och samtidigt sparar de mycket pengar.

Innan Lena och Birgitta flyttade ihop betalade de över 7 000 kr var i hyra. Dessutom gick strömmen. I dag betalar de 8 500 kr för lägenheten de delar. Det säger sig självt att det blir en helt annan ekonomisk situation.

Men att bo tillsammans gör också att de sparar på andra utgifter. Till exempel på mat.

– Vi sparar också pengar när det kommer till mat. Dessutom äter vi mycket bättre och hälsosammare mat eftersom vi har råd ibland. Nu behöver vi inte äta havregryn varje dag. Vi älskar båda fisk, men det är inte billigt nuförtiden. Men det kan vi unna oss då och då och då brukar vi köpa torsk eller lax. Det finns också en flaska vin då och då, säger Birgitta Johansson och fortsätter:

– Vi äter också mer grönt, något vi inte gjorde tidigare. Man hade helt enkelt inte råd att köpa så mycket grönsaker. Förpackningen är dessutom så stor och allt är nästan uteslutande anpassat för barnfamiljer. Då köper man inte så stora saker.

De två vännerna berättar att många har trott att de har blivit ett kärlekspar. De måste bara skratta åt det och säga att folk får tro vad de vill. De är bara två goda vänner som inte vill bo ensamma.

– Det är så skönt och bra att vara två och man kan också hjälpa varandra, säger de.

Sponsrat innehåll

Andra läste även