Per Gessle djupt ångerfull – valde bort sonen

Den älskade artisten Per Gessle, 65, har haft en intensiv karriär och turnerat i mer än fyra decennier – och han visar inga tecken på att sakta ner.

Till hösten lanserar han duettskivan Sällskapssjuk och nyligen blev det känt att han återuppväcker Roxette tillsammans med den framstående artisten Lena Philipsson, 58.

Det är bara början på hans många projekt. Den nya konstellationen har nyligen släppt en singel med samma namn som det kommande albumet, och en ny film om Gyllene Tider är på gång till sommaren.

Dessutom förbereds en musikal om Roxette för Malmö Opera. Roxette, som fann berömmelse på 80-talet, är en av Sveriges största musikframgångar utomlands. Nu, fem år efter Marie Fredrikssons bortgång, tar Lena Philipsson över rollen och förbereder en världsturné med Roxette i sommar.

Foto: Wikipedia

Per Gessles ånger över sin son

Men att ha turnerat i över 40 år, som soloartist och med både Gyllene Tider och Roxette, har sina negativa sidor.

Enligt Gessle har det påverkat sonen Gabriels, 26, skolgång negativt, vilket han berättar om i en intervju med Aftonbladet.

– Jag kan tycka att jag borde ha varit mer delaktig i min sons skolgång och gått på föräldramöten, säger han till tidningen.

Samtidigt påpekar han att hans liv alltid har sett annorlunda ut.

– Jag har alltid undvikit sådant för om jag går på ett föräldramöte så handlar allt bara om att jag är där. Det är bättre och lugnare om jag håller mig därifrån, men det är mitt öde.

Foto: Wikipedia

När kommer Per Gessle att sluta med musiken?

Trots Per Gessles omfattande karriär verkar han inte ha några planer på att dra sig tillbaka.

På frågan om han inte funderar på att slå sig till ro snart, svarar han att han inte ens förstår innebörden av det.

– Jag vet inte vad jag skulle göra om jag inte jobbade. Jag har hållit på med det här sedan jag var 20 och nu är jag 65. Det är fantastiskt och jag är inte klar än.

Sammanfattningsvis, trots Gessles ånger över sin bristande närvaro i sin sons liv, fortsätter han obruten att skapa musik och förtrolla publiken med sin talang.

Hans passion för musiken har inte avtagit och vi kan förvänta oss många fler år av fantastiska om än olika, framträdanden och nya musikaliska äventyr.

Sponsrat innehåll

Andra läste även