Pernilla Wahlgren fick ett tufft besked – samtidigt som hon stod på scenen

Under tisdagskvällen kom sommaren verkligen igång när Pernilla Wahlgren gjorde storstilad comeback i Allsång på Skansen. Kvällen bjöd på en timme full av både skratt och tårar, och det är ingen tvekan om att Pernilla lyckades överträffa fjolårets framgång!

Men mitt i hyllningarna och glädjen kom ett trist besked fram.

Samtidigt som Pernilla sjöng på Sollidenscenen hände något annorlunda i TV-sofforna runt om i Sverige.

Betydligt färre tittade på SVT:s sändning av Allsång på Skansen-premiären jämfört med förra året.

Foto. SVT

Enligt Dagens Media, som fått sina siffror från MMS, har tittarsiffrorna minskat med en tredjedel jämfört med förra årets säsongspremiär.

I år var det 1 078 000 personer som tittade, medan samma siffra förra året låg på 1 591 000.

Det ska dock noteras att dessa siffror inte inkluderar tittare på SVT Play och online, så kanske kommer Allsången att lyckas återhämta sig.

Pernilla Wahlgren hyllas trots allt

Trots det trista beskedet hänger Pernilla troligen inte läpp. Tittarsiffrorna är fortfarande skyhöga, särskilt jämfört med andra program.

Till exempel hade det officiella nationaldagsfirandet, som också sändes från Skansen, 1 037 000 tittare. Och då satt till och med kungafamiljen i publiken!

Premiären blev utan tvekan lyckad, och på sociala medier överöses Pernilla med komplimanger:

”Så duktig du är bästa Pernilla ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️”, skriver kändiskollegan Carolina Gynning.

”Asså förlåt?? Hur är det möjligt att bli såå berörd?? Jag har skrattat gråtit o sjungit så mycket på 60 min, jodå du gör denna säsong ännu bättre! ☺️”, hyllar en glad tittare.

”Att vara fullblodsproffs och kunna vara avslappnad, rolig, orädd och dessutom leverera så mkt värme..DET är en kombo som inte många har”, skriver en tredje.

Sponsrat innehåll

Andra läste även