Personlig tränare avslöjar sin hemlighet: 3 enkla sätt att rasa i vikt

Vill du bli av med några extra kilon? Då kan de här knepen hjälpa!

Om du har ett mål att gå ner i vikt finns det naturligtvis flera sätt att ta itu med det. I den här artikeln får du tre effektiva metoder som delas av personlig tränare Jenna Rizzo.

Enligt New York Times delar hon med sig av tre ”enkla steg” för att uppnå viktminskning inför sommaren i en video på den sociala mediasajten TikTok. Det gemensamma för dem alla är att de är relativt lätta att komma igång med.

”I mina år som tränare har jag lärt mig att det värsta du kan göra är att försöka gå från noll till 100 över en natt,” säger Jenna i sin video.

”Så här är tre saker du kan börja göra idag som ger dig resultat utan att behöva förändra allt i ditt liv.”

Det första tipset från Jenna är att göra det till en lek eller ett spel. Det gör det alltid mycket lättare att hålla motivationen uppe.

”Du behöver inte spendera timmar på gymmet, men du bör få igång din kropp. Ett sätt jag gillar att göra detta med mina kunder är att skapa en utmaning för sig själva,” säger hon.

”Detta kan vara en inkrementell utmaning eller att nå minst 30 minuters träning varje dag och motivera dig själv med en belöning eller pris.”

Jenna föreslår att om du når ditt mål att träna minst 30 minuter fyra dagar i rad, så ska du belöna dig själv med något som en pedikyr eller ett avkopplande bad, eller något annat som du lockas av.

Hon rekommenderar också att du följer ”en-scoop”-regeln genom att lägga till antingen frukt eller grönsaker till alla dina måltider. Detta kommer att vara en mer hållbar lösning än att försöka göra en fullständig kostomläggning över en natt.

”Det finns en del psykologi inblandad. Med tiden kommer detta att förstärka och hjälpa dig att fatta hälsosammare beslut för dina måltider i framtiden,” förklarar hon.

American Heart Association rekommenderar att man äter fyra portioner frukt och fem portioner grönsaker varje dag. Men det är inte alltid lätt att göra detta över en natt. Det är därför något som man gradvis kan arbeta på för att förbättra, enligt Jenna.

@jennaaaamariee

3 easy things you can start doing today that’ll get you well on your way to losing weight for summer.

♬ Light hip-hop beat/long ver.(1425963) – nightbird_bgm

Att få minst sju timmars sömn är också viktigt för att upprätthålla en hälsosam livsstil, tillägger hon.

Sju timmars sömn bör vara målet för vuxna, enligt flera studier som New York Post rapporterar om. Även om det är ett mål, får inte alla tillräckligt med sömn.

”Sömn är viktig av många anledningar, men brist på sömn kan störa dina hormoner avsevärt, vilket kan leda till humörsvängningar, starka begär och liknande,” förklarar hon.

”Så att få minst sju timmars sömn per natt kommer att öka din kropps naturliga förmåga att bränna fett.”

Sponsrat innehåll

Andra läste även