Peter Harryson har rasat i vikt – visar upp nya kroppen: ”Har ändrat synen på livet”

Programledaren Peter Harryson rasar i vikt. Ett år efter den tuffa tiden på sjukhus berättar han nu om sitt nya liv.

– Jag är nästan 25 kilo lättare nu än vad jag var förut, säger han till Aftonbladet.

71-årige Peter Harryson har underhållit svenska folket i flera decennier. i slutet av 90-talet och i början på 2000-talet var han ett givet inslag på fredagskvällarna.

Men efter hans glansdagar i tv-rutan ”Så ska det låta”, tog han klivet ur rampljuset och lämnade tv-rutan.

I januari 1997 började SVT sända musikunderhållningen och tillsammans med Anders Berglund och Robert Wells blev Peter Harryson ansiktet utåt för tv-showen.

Han lämnade programmet 2005 och återvände till teaterscenen, där han blev kvar tills pensioneringen när han fyllde 65 år.

I slutet av förra året drabbades Peter plötsligt av sjukdom. Han vårdades 15 veckor på sjukhus efter blodförgiftning. Under sjukhusvistelsen gick Peter ner totalt 36 kilo.

– Sedan dess har jag gått upp kanske 10–15 kilo för att jag behövde skaffa tillbaka musklerna. Men jag är nästan 25 kilo lättare nu än vad jag var förut, säger Harryson till Aftonbladet.

Han förklarar att han nu kan gå igen, fast med hjälp av kryckor. Nu laddar han upp för den kommande turnén med sina gamla vänner Wells och Berglund. I slutet av oktober poserade trin för pressen när de tillkännagavs att de skulle göra gemensam sak.

– Jag har återhämtat mig så när som på att jag inte går likt en gasell som jag gjorde förr i världen. Men jag kan gå med hjälp av kryckor, och jag lär mig något nytt steg varje dag. Jag har ändrat synen på livet, men framförallt på döden, säger Harryson.

Sponsrat innehåll

Andra läste även