Polisen stoppar bil på motorväg – chockas över upptäckta stöldgodset: ”Att man inte skäms”

När polisen undersökte en stoppad bil blev de helt chockade över upptäckten. Nu rasar man mot händelsen i ett uppmärksammat Facebook-inlägg.

Livet som polis gör att man får se många hemska saker, det ingår så klart i yrket. Men ibland kan även våra outtröttliga poliser se rött mot gärningsmännens hemska metoder.

Detta hände när Polisen Oskarshamn bestämde sig för att publicera ett inlägg på Facebook som fick rejält med spridning.

I inlägget berättar man om en händelse som utspelade sig nyligen och inleder med rubriken ”Att man inte skäms”.

Källa: Wikipedia

Stoppade bil på motorvägen

Under måndagsmorgonen åkte polisen i Oskarshamn ut för att kontrollera ett stillastående fordon på E22:an. Då bilen stod parkerad i slutet av en tvåfilig väg ansågs den vara en fara för övriga trafikanter.

När de undersökte bilen visade det sig snabbt att något inte stod rätt till. Såväl bilen som registreringsskylten var stulen och en rad olika föremål hittades i bilen.

”En brottsplatsundersökning genomfördes och inne i bilen hittades bland annat verktyg, kläder samt förbrukade kanyler med rester av narkotika i. Personen eller personerna som hade stulit bilen hade fått slut på bensin och sedan ställt fordonet på ett trafikfarligt sätt”, skriver polisen i ett inlägg på Facebook.

Källa: Facebook

Stulna från småbarnsfamilj

Eländet var dock inte slut där. När polisen närmare undersökte bilen visade det sig att gärningsmännen stulit från en småbarnsfamilj.

”Vi kom sedan i kontakt med ägaren av fordonet där vi fick veta att dessa kriminella hade även stulit en bilbarnstol, genom att ha skurit bort bältena där den satt fast. Detta drabbade alltså en familj som nyligen hade fått en bebis”, skriver polisen, som reagerar starkt mot händelsen:

”Familjen fick tillbaka sin bil. Men skäms på er som gjorde detta!”

Sponsrat innehåll

Andra läste även