Polisens julhälsning gör braksuccé på internet: ”En överraskningseffekt”

Annons

Polisen och räddningstjänsten i Bergslagen har gjort succé på Facebook med sin nya julhälsning till tonerna av ”Jingle Bells”.

När det var dags att göra en julhälsning till allmänheten visade polisen och räddningstjänsten i Bergslagen att de inte bara är bra på sitt jobb, utan har även en riktig talang för att underhålla. Den här gången bjöd de på en fantastisk ljusshow från sina utryckningsfordon, allt till tonerna av klassikern ”Jingle Bells”.

Polisens presstalesman, Lars Hedelin, berättar för Aftonbladet att idén skapades efter att ha sett flygvapnets julgransformation som flyger över Sverige.

– Vi har ju varit lite avundsjuka på flygvapnet som har en fantastisk julgransformation de flyger runt med. Förra året var vädret så dåligt att de inte kunde komma. Så då samlade vi ihop ett gäng brandbilar och polisbilar och åkte i julgransformation och filmade det med drönare. Och nu började folk undra ”vad blir det i år då?”, säger han till Aftonbladet.

Annons
Youtube

Förhoppningen från polisen är att deras video ska göra folk på bättre humör.

Annons

– Folk blir ju glada av att se det här. Vi har lagt ut det på våra tre Facebook-konton och det är tusentals delningar och hundratals kommentarer på varje inlägg.

Varför har just den här videon fått så stort genomslag? Lars ger sin syn på saken:

– Polisen är ju en auktoritär myndighet och uppfattas kanske som lite fyrkantig och formell. Det blir en överraskningseffekt att polisen kan visa lite humor och oväntade sidor, säger han till Aftonbladet.

Vi älskar polisens initiativ och tycker videon är helhäftig! Du kan se den här nedanför:

Annons

Andra läste även