Just nu pågår en intensiv polisutredning efter mordet på Nils ”Einár Grönberg”. Nu har polisen gjort nya framsteg i jakten på gärningsmännen, enligt uppgifter som Expressen tagit del av.

Aftonbladet har även rapporterat om händelsen, där det framgår att polisen har punktmarkerat sex män, varav tre rappar, enligt uppgifter som Expressen fått tagit del av.

De ska ha varit inblandad i den knivskärning som ägde rum på nattklubben Nosh and Chow samt flera skottlossningar som skett före mordet på Nils Grönberg.

Foto: Arkivbild

Ännu ingen gripen

Än så har ingen gripits misstänkt för mordet på Nils ”Einár Grönberg” i Hammarby sjöstad den 21 oktober. Polisen jobbar just nu intensivt med att utreda ärendet. Över hundra förhör har hållits och polisen efterlyser fortfarande tips från allmänheten.

Just nu bedrivs det utredning på flera håll, bland annat med inre spaning. Enligt Expressen så ska sex personer nu punktmarkerats och satts upp på en ”fokuslista”.

Utifrån de uppgifter som finns att läsa om på nätet så ska poliser uppmanats att stoppa och kontrollera personerna för att kunna kartlägga vilka dom umgås med. Något som alla personer har gemensamt är att de har kopplingar på olika sätt till organiserad brottslighet och den kriminella gängmiljön.

Foto: Arkivbild.

9 oktober

Det var den 9 oktober som en man knivskars på nattklubben Nosh and Chow som ligger i Stockholm. Han är en av de personer som polisen ska ha placerat på fokuslistan, denna person ska ha koppling till gänget Husbys Hyenor, enligt uppgifter som Expressen fått tagit del av.

Utöver det så ska två män som finns på listan vara en rappare och hans släkting. Båda två greps tillsammans med Einár efter knivbråket på klubben, men ska ha släppts efter det.

De tre andra männen

På fokuslistan finns även tre andra män som ska ha varit inblandade i skjutningar en vecka tidigare. Två av dessa ska vara rapartister med kopplingar till kriminella Järvanätverk.

Dessa ska ha haft planer på att skapa musik tillsammans med Einár enligt Expressens uppgifter. Dagen före mordet ska dom ha blivit beskjutna vid en musikstudio i Sätra.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en av dem ha blivit uppringd på Snapchat av Einár efter den skottlossningen. Den sjätte mannen på polisens fokuslista är släkting till en av rapartisterna.

Nils ”Einár” Grönberg