Polisens nya varning till husvagns- och husbilsägare: ”Ägarna är så skärrade av händelsen…”

I veckan varnade polisen för en liga som specialiserat sig på inbrott i husbilar och nu varnar de igen.

Under natten har flera turister som bott i husvagnar och husbilar utsatts för inbrott och stöld i Kungälv.

Polisen misstänker att det är en liga i Västsverige. Inbrotten har haft samma tillvägagångssätt där inbrottstjuven har öppnat en dörr till husbilens hytt och därifrån sedan kunna ta värdefulla föremål.

Klockan 02:31 anmäler ett tyskt par att dom har fått påhälsning i deras husbil vid Mjölkekilen under tiden de sov. Paret har blivit av med diverse kläder. På dörren  där tjuvarna har brutit sig in finns skador.

Ägarna är skärrade

Vittnen har sett någon lämna platsen springandes men ingen har hittills gripits.

03:03, en halvtimme senare är det dags igen. Ett tyskt par som står parkerade vid campingen på Färjevägen blir utsatta för inbrott och stöld då någon bryter sig in i husvagnen under tiden paret ligger och sover.

Ägarna är väldigt skärrade av händelsen att de har svårt att redogöra hur tjuven såg ut. Ingen är gripen och ingen anmälan har skrivits.

Senare visar det sig att ytterligare personer har haft inbrott i sina husvagnar och husbilar på samma uppställningsplats. Det är oklart hur många som blivit utsatta.

För att man ska skydda sig mot denna typ av brott kan man som ett komplement till det ordinarie låset på dörren, sätta upp en separat säkring på dörrarna på insidan. Ett exempel kan vara att man sätter upp ett spännband mellan de två dörrarna under natten eller har ett separat lås på insidan av dörren.

Larm kan också vara ett alternativ, skriver polisen på sin Facebook-sida.

Polisen upplyser också om att man bör tänka på att inte lämna värdesaker i framsätet eller på instrumentbrädan och att man alltid ska parkera på väl synliga och helst upplysta platser.

Sponsrat innehåll

Andra läste även